Arie van de Bunt komt in actie tegen kanker

Advertenties
Arie van de Bunt komt in actie tegen kanker

De afgelopen jaren is Swim to Fight Cancer uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Ook veel waterpoloërs proberen zoveel mogelijk donaties op te halen voor onderzoek naar kanker. Oud-international Arie van de Bunt* is een van hen. Op zondag 11 september duikt hij de Amersfoortse Eem in voor een tocht van twee kilometer.

“In mijn omgeving ben ik vaak geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Als je de vijftig bent gepasseerd, hoor je het steeds meer om je heen. Vrienden en familie krijgen kanker en mijn vriendin heeft uitgezaaide borstkanker. Daarom wil ik iets doen. Swim to Fight Cancer is een mooie manier om het belang van verder onderzoek onder de aandacht te brengen en mensen mee te krijgen. In het onderzoek naar kanker kan namelijk nog een forse stap gemaakt worden. Ik hoop dat het in de toekomst een chronische ziekte kan worden. Al kan ik daar maar een klein beetje aan bijdragen, dan doe ik dat.”

Zijn streefbedrag is 2.500 euro en hij is al aardig op weg. “De meeste mensen die doneren hebben op een of andere manier met de ziekte te maken gehad. Onlangs werd ik aangenaam verrast door Paul Metz die namens zijn waterpolokampen 1.060 euro doneerde. Hij heeft ook in zijn nabije omgeving met deze ziekte te maken en heeft de afgelopen twee jaar per deelnemer aan zijn kampen twee euro ingehouden voor deze actie. Erg mooi! Al die donaties en reacties die ik krijg doen me goed. Mensen gunnen het me dat mijn deelname een succes wordt.”

Het is de tweede keer dat Arie meedoet aan Swim to Fight Cancer. “De eerste keer was in 2019. Ook al heb ik lang in het Nederlands team gespeeld, ik heb zelden zo’n grote afstand gezwommen. Als keeper trainde ik vooral op korte afstanden. Twee kilometer zwemmen is echt wel wat anders. De komende weken ga ik trainen, onder andere in het Amersfoortse Bosbad. Dat is erg koud water, net zo koud als de Eem in september. De tijd is overigens van ondergeschikt belang. Daar kijkt niemand naar. Het gaat vooral om de mooie sfeer die ik met zoveel mogelijk mensen wil beleven. Het leuke is dat ZPC Amersfoort tijdens het evenement ook wat demonstratiewedstrijden beachwaterpolo organiseert. Zo wordt het een mooi evenement met hopelijk ook nog een boost voor het (beach)waterpolo!”

Doneren aan Arie? Dat kan hier.

(*) Noot van de redactie: Arie van de Bunt verdedigde ruim 350 interlands het doel van Oranje en nam met het Nederlands waterpoloteam deel aan de Olympische Spelen van Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000. In clubverband behaalde hij grote successen met AZ&PC (nu: ZPC Amersfoort). Met deze ‘advertentie’ steunen wij Arie en daarmee ook al die andere waterpoloërs die op 11 september ergens in Nederland het water in duiken om in actie te komen tegen kanker.

LEES MEER OVER
1,061

Lees ook

Het clubhuis stroomt vol met leden en vrijwilligers. Veel herkennen elkaar, maar er zijn ook wat onbekende gezichten. “Z…
1,029
Op zoek naar een trainer? Of ben je als trainer juist op zoek naar een vereniging? Op deze pagina van de KNZB vind je al…
7,912