Arjen Silvis nieuwe hoofdtrainer herenselectie MNC Dordrecht

Met ingang van komend seizoen zal Arjen Silvis (rechts op de foto) als hoofdtrainer aan de slag gaan bij eersteklasser MNC Dordrecht. Hij neemt het stokje over van Toon de Keijzer (links op de foto), die aanblijft als trainer/coach van heren 2. Hiermee worden de rollen omgedraaid ten opzichte van afgelopen seizoen. Toen Toon aangaf dat hij een stapje terug wilde doen voor zijn gezin en drukke baan, had MNC de opvolger al in huis.

Arjen Silvis heeft als waterpoloër bij ZPB in Barendrecht lange tijd op het hoogste niveau gespeeld, met het landskampioenschap in 1999 als mooiste prijs. Daarnaast heeft hij alle jeugdselecties van Jong Oranje doorlopen en speelde hij in het militair zevental op het WK in Rusland. Arjen was vorig jaar als trainer overgekomen van De Devel uit Zwijndrecht, en heeft zich het afgelopen jaar met de ontwikkeling van de jeugd bij MNC bezig gehouden, die veelvuldig met Heren 2 hebben meegespeeld.

MNC Dordrecht wil met deze stap de inpassing van de talentvolle jeugd in de herenselectie verder vorm geven. Doel is om een vaste waarde te worden in de bovenste helft van de eerste klasse, en met de nu nog jonge generatie op termijn door te groeien naar een kandidaat voor promotie naar de eredivisie. 

"Fantastisch om te zien hoe de jeugd zich ontwikkelt en de rek is er nog lang niet uit." volgens Arjan, "Een aantal van hen zal volgend jaar flink aan de bak moeten in de eerste klasse, anderen zullen eerst in de eredivisie B stappen moeten maken, ik hoop er zeker een aantal mee te kunnen laten doen met het eerste. Ik heb er zin in.”

 

Bron: Persbericht MNC Dordrecht | Foto: Jan Volwerk

Reacties