Halve finale play-offs: ZVL finalist, GZC Donk en Polar Bears op herhaling

Na het mislopen van de finale vorig jaar, is ZVL-Tetteroo er dit jaar weer in geslaagd om de nationale eindstrijd te bereiken. Na de nipte 9-8 winst vrijdag op UZSC, won het zaterdagavond met 8-11 in de Krommerijn. Voor de thuisploeg betekende het de definitieve uittrede als landskampioen.

Het tweede duel kende een haast identiek scoreverloop als de eerste. Met zes treffers van het trio Marianne de Groot, Iefke van Belkum en Rozanne Voorvelt pakte ZVL een marge van drie treffers met 3-6, waarvan UZSC net als een dag eerder weer terugkwamen tot 7-7. Deze keer konden de Leidsen echter wel op tijd weer afstand nemen en zodoende verder op jacht naar de derde landstitel in vijf jaar.

Teleurstelling op het gezicht van UZSC-speelster Emma van Rossum
Teleurstelling op het gezicht van UZSC-speelster Emma van Rossum

De tegenstander in de finale wordt vandaag bekend, wanneer Polar Bears en Widex GZC Donk voor hun derde en beslissende duel opgaan. Na de bloedstollende eerste wedstrijd in Ede, waar GZC Donk er na strafworpen met de eerste winst vandoor ging, was Polar Bears in Gouda de betere. Met treffers van Marit Bergers (2x), Nina ten Broek en Cynthia Mulder ging het naar een 1-4 voorsprong, waar GZC Donk bijna weer van terugkwam. Zo ver als de eerste wedstrijd, toen Polar Bears een voorsprong van vijf doelpunten verspeelde, lieten de berinnen het niet komen. 

Nina ten Broek: drie keer trefzeker
Nina ten Broek: drie keer trefzeker

Het behield zijn voorsprong en liep zelfs verder uit. Met de uiteindelijke 6-11 winst mag zwembad de Peppel zich vanavond opmaken voor een heet potje. Met Polar Bears dat zich voor de tweede keer op rij kan plaatsen voor de finale of GZC Donk, dat de afgelopen twee jaar ontbrak, weer een kans krijgt op eremetaal.

Zondag 15 april
18.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Bervoets en Smit)

Zaterdag 14 april
Widex GZC Donk - Polar Bears 6-11
Periodestanden: 1-2, 1-2, 3-4, 1-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Isabella van Toorn 2, Marit van der Weijden, Melissa Dongelmans, Lindi Stolle, Lindsay Bouma.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 3, Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Nienke Vermeer 2, Luna de Vries, Cynthia Mulder.

UZSC - ZVL-Tetteroo 8-11
Periodestanden: 1-3, 3-3, 3-3, 1-2
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 3, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Malissa van Rijn, Biurakn Hakhverdian.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 5, Sonja Schröder 2, Esther Scheij.

Eerdere resultaten

Vrijdag 13 april
Polar Bears - Widex GZC Donk 10-11 (Na strafworpen 3-4)
Periodestanden: 3-0, 2-1, 0-4, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nienke Vermeer 2, Marit Bergers, Luna de Vries, Simone van de Kraats, Iris Wolves, Cynthia Mulder.
Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Marit van der Weijden 3, Melissa Dongelmans, Lindsay Bouma, Kahly Kruisinga, Merel de Rooy.

ZVL-Tetteroo - UZSC 9-8
Periodestanden: 3-3, 3-1, 2-1, 1-3
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot 6, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 3, Emma van Rossum 2, Danique Lauritsen, Sonja Schröder, Esther Scheij.

Foto's: Beeldboot/Gertjan Kooij.

Reacties