Jesse Koopman ‘on fire’ voor Oradea

Voor Jesse Koopman (foto boven) en Oradea begon dit weekend de Roemeense competitie met een dubbel tegen CS Sportul Studentesc. Koopman, die vorige week in de Champions League nog met een gebroken teen aan de kant bleef, kwam met aantal verdovingen in z’n teen en een flinke laag tape om z’n voet goed voor de dag. Hij scoorde vijf keer verdeeld over twee wedstrijden. In de Roemeense competitie komen de ploegen om de week op vrijdag en zaterdag in actie, waarbij dan twee keer tegen dezelfde tegenstander wordt gespeeld. Vrijdag won Koopman (7-5), maar zaterdag werd er verloren (4-5). 

In Italië was Robin Lindhout met CC Ortigia doorgedrongen tot de tweede ronde in de Coppa Italia. Vorige week plaatste Ortigia zich onder andere ten koste van het Nuoto Catania van Thomas Lucas voor de volgende ronde. Nu sloten ook de absolute topploegen zich aan. Op zaterdag verloor Lindhout van BPM Sportmanagement (12-8). Zondag was Pro Recco te sterk (9-13), maar won hij wel van Savona (6-4). “Ondanks dat we nu zijn uitgeschakeld, houden we een goed gevoel over aan deze wedstrijden. Ook ik persoonlijk. De coach heeft veel vertrouwen in me en laat me veel spelen op verschillende posities.”

In Frankrijk startten zowel Benjamin Hoepelman (Marseille) als Pascal Janssen (Team Strasbourg) hun competitie met een overwinning. Hoepelman (2 doelpunten) was met 8-13 te sterk voor Douai en Janssen versloeg zonder moeite CN Noiseens (10-2).   

Ook de Spaanse herencompetitie begon dit weekend. Guus van Yperen en Jesse Nispeling stuntten met CN Barcelona bijna tegen landskampioen Barceloneta. Een 5-1 achterstand werd bijna volledig weggewerkt. Uiteindelijk kwamen zij één doelpunt tekort voor een verrassend gelijkspel (8-7). Jorn Muller was met Sabadell veel te sterk voor Navara (4-16) en Kjeld Veenhuis won Sant Andreu nipt van Mataro (8-7). Sam van den Burg (Mediterrani) en Sjoerd Kraaijenhof (Molins de Rei) begonnen met een gelijkspel.   

Roemenië heren

Vrijdag 6 oktober
CSM Digi Oradea - CS Sportul Studentesc: 7-5. Jesse Koopman 3 doelpunten.

Zaterdag 7 oktober
CSM Digi Oradea - CS Sportul Studentesc: 4-5. Jesse Koopman 2 doelpunten.

Coppa Italia

Zaterdag 7 oktober
BPM Sportmanagement – CC Ortigia: 12-8. Robin Lindhout 1 doelpunt.

Zondag 8 oktober
CC Ortigia - Pro Recco: 9-13. Robin Lindhout 1 doelpunt.
CC Ortigia - Savona: 6-4. Robin Lindhout 1 doelpunt.

Frankrijk heren

Zaterdag 7 oktober
Team Strasbourg - CN Noiseens: 10-2 (4-0, 3-0, 2-0, 1-2).
FNC Douai - CN Marseille: 8-13 (2-4, 4-2, 1-3, 1-4). Benjamin Hoepelman 2 doelpunten.

Spanje heren

Zaterdag 7 oktober
CN Atletic Barceloneta - CN Barcelona: 8-7. Jesse Nispeling 2 doelpunten.
CD Waterpolo Navarra - CN Sabadell: 4-16.
CN Sant Andreu - CN Mataro: 8-7. Kjeld Veenhuis 1 doelpunt.
Real Canoe - CE Mediterrani: 7-7.
Canarias Echeyde - CN Molins de Rei: 10-10

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Reacties