Jong Oranje (o.20) klaar voor WJK

De meisjes van Jong Oranje maken zich op voor het Wereld Jeugd Kampioenschap voor de jaargang 1997 en later. Zondag begint Nederland het toernooi in het Griekse Volos met de wedstrijd tegen Rusland. Hongarije en Japan completeren de groep van Oranje.

Jong Oranje rondde vrijdag een trainingskamp af in Athene. De afgelopen vier dagen combineerde jeugdbondscoach Evangelos Doudesis trainingen met enkele oefenwedstrijden tegen Griekenland, de Verenigde Staten en Canada die ook in Athene hun voorbereiding hadden georganiseerd. Vanaf woensdag was de ploeg compleet, toen voegden ook Nina ten Broek, Rozanne Voorvelt en Sarah Buis zich bij de ploeg. Deze meiden hadden, na het succesvol verlopen EJK onder de 17 jaar, twee dagen thuis doorgebracht om even bij te komen. Vrijdagmiddag reisde de ploeg samen met Australië per bus naar Volos waar het haar intrek nam in het Park hotel. Vanaf nu zijn alle pijlen gericht op het WJK. De ploeg oogt gretig en lijkt er klaar voor. Doudesis beschikt over een zeer talentvolle lichting met veel speelsters die vorig jaar nog goud wonnen op het EJK in Den Haag. 

De selectie voor Volos bestaat uit de keepsters Joanne Koenders (Polar Bears) en Sarah Buis (UZSC) en de speelsters Maud Koopman (ASU, Amerika), Lizette Rozenboom (UCLA, Amerika), Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje), Bente Rogge (ASU, Amerika), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni NC, Griekenland), Rozanne Voorvelt (ZVL-Tetteroo), Fleurien Bosveld (Polar Bears), Kitty Lynn Joustra (ZVL-Tetteroo), Nina ten Broek (Polar Bears), Maartje Keuning (University of Hawaii, Amerika) en Brigit Mulder (Polar Bears). De begeleiding bestaat uit: Evangelos Doudesis (coach), Yasemin Smit (assistent-coach), Nomi Stomphorst (assistent-coach), Arno Havenga (teammanager) en Kenny Odijk (fysiotherapeut).

Programma groepsfase WJK Volos*

Zondag 3 september
9:20 uur Rusland – Nederland

Maandag 4 september
16:20 uur Nederand – Hongarije

Dinsdag 5 september
15:00 uur Japan - Nederland

De nummers 1 van de poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale, de nummers 2 en 3 spelen eerst nog een tussenronde tegen een nummer 2 of 3 van een andere poule. De nummers 4 zijn uitgeschakeld om de prijzen en spelen voor plek 12-16.

Waterpolo.nl doet live verslag van de wedstrijden via Twitter.

*Nederlandse tijd

Met de bus van Athene naar Volos
Met de bus van Athene naar Volos

Foto's: Arno Havenga

Reacties