ManMeer! jubileert. 20 jaar passie voor waterpolo

ManMeer! bestaat in januari 2018 alweer twintig jaar en daar ben ik best een beetje trots op. Sinds de oprichting stopten honderden sport- en andere bladen door de ontwikkeling van het Internet. Of ze kozen voor een digitale variant. Wij niet. Wij bleven gewoon doorgaan met ons eigen mooie magazine, ook wel bekend als het ‘lijfblad voor polodieren’. Oké, we kwamen wat minder vaak uit, maar het aantal pagina’s per jaar is door de jaren heen zelfs meer geworden! Ter indicatie: in ons eerste jaar 1998 verschenen er 10 magazines van elk 32 pagina’s en nu 4 van 100 pagina’s per stuk. Van 320 naar 400 pagina’s per jaar dus!

Tekst gaat verder onder de foto's.

Eerste cover ManMeer! - Januari 1998
Eerste cover ManMeer! - Januari 1998

Natuurlijk, ook wij sluiten onze ogen niet voor de realiteit dat veel mensen tegenwoordig vooral ‘online’ leven en lezen. Daarom zijn onze website Waterpolo.nl (de ‘moeder’ van ManMeer!) en de bijbehorende social media ook minstens zo belangrijk om alle mensen die op wat voor manier dan ook – actief of passief - betrokken zijn bij het Nederlandse waterpolo, te informeren en te inspireren over wat er in onze wereld leeft. En met ‘onze wereld’ bedoelen we de mensen die warm worden van de – wat ons betreft - mooiste sport op aarde! Machtig om te doen, prachtig om naar te kijken!

Ja, online is voor ons belangrijk, maar offline ook! In een tijd waarin we steeds meer verbonden zijn met onze telefoon of tablet, is het juist heerlijk even de rust te nemen om met een tijdschrift op je schoot verhalen over je favoriete sport te lezen of fraaie foto’s te bekijken. Bijna net zo mooi als op zaterdag of zondag met je vrienden of vriendinnen bij elkaar te komen om een potje te waterpoloën. Om een team te coachen, een wedstrijd te fluiten, een jurytafel te bemannen, een biertje in het clubhuis te tappen of een vereniging of waterpolocommissie te runnen.

En of je het nu voor de lol doet of ooit goud op de Olympische Spelen hoopt te winnen, wij (van ManMeer! en Waterpolo.nl) erkennen, herkennen én waarderen de passie voor waterpolo. En we zullen die – als het aan ons ligt – ook de komende twintig jaar met onze lezers en bezoekers blijven delen!

Cover van de nieuwste ManMeer! - December 2017
Cover van de nieuwste ManMeer! - December 2017

In ons jubileumjaar 2018 zullen we niet alleen weer vier hele gave, superdikke magazines maken (van elk 100 pagina’s per stuk), maar tevens gaan we ons online platform Waterpolo.nl nieuwe impulsen geven. Daarnaast starten we enkele nieuwe initiatieven op, zoals de ManMeer! Waterpolocafés (met pubquiz!) en - in samenwerking met VanLuitCoach - een complete leergang met vijf cursussen voor Waterpolocoaches.

Voorts willen we ‘oude’ activiteiten uit onze 20-jarige historie nieuw leven inblazen. Denk dan onder meer aan het NK ManMeer!, de ManMeer! Masters, de ManMeer! Businessclub en de trainersvereniging ManMeer!-Coach. Wij zijn er namelijk heilig van overtuigd dat waterpolo niet alleen een ‘way of life’ is, maar dat het tevens een sport is die je soms vanaf een computer, maar veel vaker en liever nog ‘live’ moet beleven. In en om het bad of daarbuiten. Voor, tijdens of na een wedstrijd, toernooi of andere bijeenkomst waar waterpolo centraal staat.

Hans Nieuwenburg in jonge jaren
Hans Nieuwenburg in jonge jaren

Wij zijn en blijven er voor en door het Nederlandse waterpolo. We maken ‘content’ (online en offline), stimuleren het delen van kennis en ervaring en willen verenigingen, (Jong) Oranje en individuele spelers en speelsters en andere liefhebbers van het Nederlandse waterpolo inspireren, informeren, verbinden en waar mogelijk helpen om hun favoriete sport op welk niveau dan ook met veel plezier te beleven.

Daarom willen wij mensen met passie voor waterpolo in 2018 ook vaker ‘live’ – of zo u wilt ‘offline’ - met elkaar in contact brengen. U leest er ook komend jaar weer alles over in ons magazine ManMeer! en/of online op Waterpolo.nl en onze social media!

Rest mij nog alle mensen te bedanken die de afgelopen 20 jaar linksom of rechtsom een steentje hebben bijgedragen aan al die duizenden pagina’s over waterpolo. En last but not least natuurlijk ook de BVWS, een van onze partners van het eerste uur, de KNZB, de WFN en alle abonnees, adverteerders, sponsors en supporters die het mogelijk blijven maken dat wij de ManMeer! voor het Nederlandse waterpolo zijn en blijven! Letterlijk en figuurlijk en in woord en daad!

Hans Nieuwenburg
Waterpolodier en uitgever van ManMeer!

 


P.S. Mis nooit meer een ManMeer! Word nu abonnee en je krijgt het laatste nummer van 2017 gratis nagestuurd! Klik hier voor een abonnement.

 

 

Reacties