Maud Megens kampioen in USA

 

 

In Amerika vond afgelopen weekend het NCAA kampioenschap plaats. Uytengsu Aquatics Center in Los Angeles, California, de thuisbasis van USC Trojans, was het decor voor de finale van het Amerikaanse universiteiten waterpolo. In de finale was de Universiteit van USC met 5-4 te sterk voor de studenten van Stanford. De ploeg van Maud Megens werd voor de tweede keer in drie jaar Amerikaans kampioen.

Megens had een belangrijk aandeel in het succes van de Californische ploeg en werd gekozen in het All-Tournament Second Team. De sophomore, tweedejaars student, belandde op plek vier met aantal assists. In de kwartfinale versloeg ze Wagner, de universiteit van Staten Island, New York met 12-5 en kwam met twee treffers op het wedstrijdformulier. In de halve finale werd UCLA verslagen, de ploeg van Lizette Rozeboom. De finale tegen Stanford ging lang gelijk op en beide ploegen konden rekenen op hun sterke verdediging. Megens had een aantal fraaie acties, maar kwam niet tot scoren. Voor de Trojans was het de zestiende zege op rij en ze sloten het seizoen af met 26 winstpartijen tegenover slechts een verslies.

Voor de universiteit van California was de halve finale het eindstation. Stanford won met 11-7. Kitty Lynn Joustra scoorde een keer voor Cal. De kwartfinale een dag eerder werd Michigan nog met 13-6 aan de kant geschoven waarbij Joustra en Brigit Mulder beide tot scoren kwamen.
 

2018 NCAA CHAMPIONSHIPS (Uytengsu Aquatics Center, Los Angeles)
USC - Stanford: 5-4
Periodestanden: 0-0, 1-1, 2-2, 2-1

 

 

 

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

 

 

Reacties