Nederland wint vierlandentoernooi

Het Nederlands waterpoloteam heeft het vierlandentoernooi in Istanbul gewonnen. De ploeg van Robin van Galen versloeg woensdagmiddag Georgië (14-9) en bleef daarmee ongeslagen. Eerder won Oranje ook van Roemenië (12-6) en Turkije (12-7). Alle vier de ploegen zijn in januari actief op het EK in Belgrado.

[caption id="attachment_22135" align="alignright" width="225"]
xhcjs
xhcjs
Captain Roeland Spijker met de Ibrahim Sulu-Cup[/caption]

Tegen Georgië maakten de Nederlandse waterpolomannen opnieuw gebruik van hun belangrijkste wapen: snelheid. In een hoog tempo liep Nederland in de tweede periode uit naar een 8-3 voorsprong en gaf die daarna niet meer uit handen.

Bondscoach Robin van Galen was uiteraard blij met de toernooizege - "Dat was alweer een tijdje geleden met de waterpolomannen" - maar vooral met de progressie die zijn ploeg in Istanbul maakte. "We gingen elke wedstrijd beter spelen. Dat geeft veel vertrouwen voor het EK. Volgende week kunnen we tijdens de stage met Georgië de laatste puntjes op de i zetten."

Nederland en Georgië trainen van zondag 3 tot en met woensdag 6 januari samen in het KNZB-Bad in Zeist en spelen maandag 4 januari in Eindhoven en dinsdag 5 januari in Den Haag twee officiële interlands. Aanvang beide dagen: 20.30 uur.

Het Nederlands team vertrekt vrijdag 8 januari naar Belgrado en speelt twee dagen later tegen Montenegro de eerste poulewedstrijd.

Maandag 28 december
Nederland – Roemenië 12-6
Periodestanden: 3-0, 2-2, 3-1, 4-3
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 4, Jorn Winkelhorst 2, Lars Gottemaker (foto boven) 2, Thomas Lucas 2, Yoran Frauenfelder en Roeland Spijker.

Turkije – Georgië: 10-14

Dinsdag 29 december
Turkije – Nederland 7-12
Periodestanden: 1-2, 3-2, 1-5, 2-3
Doelpunten Nederland: Luuk Gielen 3, Robin Lindhout 3, Yoran Frauenfelder 2, Sebastiaan van Mil (foto boven), Jesse Koopman, Jorn Winkelhorst en Lars Reuten.

Roemenië – Georgië: 9-12

Woensdag 30 december
Georgië - Nederland 9-14
Periodestanden: 3-4, 0-4, 4-2, 2-4
Doelpunten Nederland: Roeland Spijker 3, Lars Gottemaker 2, Thomas Lucas (foto boven) 2, Jesse Koopman, Luuk Gielen, Robin Lindhout, Yoran Frauenfelder, Jorn Winkelhorst en Ruud van der Horst.

Turkije - Roemenië 9-5

Eindstand
1. Nederland
2. Georgië
3. Turkije
4. Roemenië

Foto: Thomas Lucas (Beeldboot / Gertjan Kooij)

 

Reacties