Sabrina van der Sloot grijpt naast Italiaanse titel

Sabrina van der Sloot (foto boven) greep zondag met Orizzonte naast de Italiaanse titel. De finale tegen Plebiscito Padova was een klassieke billenknijper. Halverwege keek Van der Sloot tegen een 0-3 achterstand aan, daarna kwam de ploeg - die het hele seizoen aan kop stond en de beker won - op stoom, maar onvoldoende om Padova van zich af te schudden. Na een nieuwe achterstand schoot Van der Sloot een minuut voor tijd de 6-6 tegen de touwen en sleepte er op die manier strafworpen uit. Daarin kwam Orizzonte tekort. “Balen, we konden vandaag alleen verliezen als wij slecht waren en zij goed en dat is precies gebeurd. Wij kwamen maar moeilijk tot scoren. Vooral de manmeers liepen niet. Daardoor hebben we verloren, want zes tegendoelpunten is normaal, alleen scoren wij er zelf altijd meer.”   

Een dag eerder was Van der Sloot in de halve finale nog met 10-3 duidelijk te sterk voor Amarens Genee en Laura van der Graaf (Rapallo). Zij legden zondag tegen Bogliasco beslag op het brons. Het Nederlandse duo had een belangrijk aandeel in het succesvolle seizoen van de ploeg aan de Ligurische Zee. Vorig seizoen wist Rapallo zich immers ternauwernood te handhaven in de Serie A. “Super om het seizoen zo af te sluiten. Voor ons het hoogst haalbare op dit moment (de reguliere competitie sloot Rapallo af op de vijfde plaats, red.). We hebben echt gepiekt op het juiste moment en zo een Europees ticket bemachtigd voor volgend seizoen”, vertelt Genee trots. “Het was extra bijzonder om deze wedstrijd te spelen tegen Bogliasco. Ze zijn onze ‘buren’, we spelen elke week een oefenwedstrijd tegen ze en kennen ze dus erg goed. We begonnen heel sterk en liepen in de tweede periode uit naar 5-1. Door een hoge foutenlast kwamen ze nog terug, maar we hebben de wedstrijd in de laatste periode geconcentreerd uitgespeeld. Mooi dat we het seizoen zo hebben afgesloten!”

Final Six Italië dames

Kwartfinale vrijdag 11 mei
NC Milano - Rapallo: 4-11 (0-5, 0-2, 2-1, 2-3). Laura van der Graaf en Amarens Genee 1.

Halve finale zaterdag 12 mei
Orizzonte - Rapallo: 10-3 (2-0, 2-1, 4-1, 2-1). Sabrina van der Sloot 2.

3e/4e plaats zondag 13 mei
Rapallo - Bogliasco: 7-5 (3-0, 2-3, 1-2, 1-0). Laura van der Graaf 2, Amarens Genee 1.

1e/2e plaats zondag 13 mei
Orizzonte - Plebiscito Padova: 9-10 (0-1, 0-2, 4-0, 2-3, 3-4). Plebiscito Padova wint na strafworpen. Sabrina van der Sloot 1.

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Reacties