Veel topwaterpolo bij jeugd-NK's

Komend weekend worden er in verschillende leeftijdsklassen eindrondes van Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Zo strijden de meisjes van de C-Jeugd in het Groenhovenbad te Gouda om de nationale titel. In Poule A spelen ZV De Zaan, Widex GZC Donk en Het Ravijn zaterdag 20 mei vanaf 14.20 uur tegen elkaar en Poule B bestaat uit De Ham, Polar Bears en ZVL-Hawabo.

Zondag 21 mei staan de halve finales (vanaf 14.20 uur) en de wedstrijden om het brons (17.50 uur) en de finale (19.00 uur) op het programma.

De organiserende club Widex GZC Donk heeft een speciale Facebook-pagina voor het evenement aangemaakt voor actuele informatie, programma en uitslagen. Klik hier.

Het NK C-jongens wordt gehouden in Nijverdal en georganiseerd door Het Ravijn. Zaterdag 20 mei zijn er vanaf 9.30 uur poulewedstrijden en zondag 21 mei worden de halve finales (vanaf 10.00 uur) gespeeld. De kleine finale en finale staan gepland voor respectievelijk 17.30 uur en 19.00 uur. Deelnemende teams zijn: UZSC, Het Ravijn en De Zijl Zwemsport (Poule A) en Widex GZC Donk, ZV De Zaan en Polar Bears (Poule B).

Ook de A-Jeugd speelt zaterdag en zondag om de nationale titel, oftewel de Ben Planjer Trofee. In Zwembad Pagedal te Stadskanaal spelen De Zijl Zwemsport, Watervlo en SG ESTA (buiten mededinging) in poule A en Waterpolo Den Haag, ZV Haerlem en De Kempvis/SCOM in Poule B om een plaatsje in de halve finales. Die staan zondag vanaf 10.00 uur op de rol. De strijd om brons is gepland om 15.00 uur en de finale om het goud begint om 16.15 uur.

Tot slot organiseert HZC De Robben in Zwembad De Lieberg weer het NK voor E-Jeugd gemengd. De volgende teams strijden zaterdag 20 en zondag 21 mei in Hilversum om de medailles: Orca, SGHA en De Reest (noord), De Otters Het Gooi ZPC Amersfoort en ZPCH (MidWest), Widex GZC Donk, De Zijl Zwemsport en ZPB H&L Productions (West), vzv Njord en PSV (zuid) en Het Ravijn, De Mors, Aqua-Novio’94 en Swol 1894 (oost).

Reacties