Waterpolomannen naar Universiade

De Nederlandse waterpolomannen zijn zondagavond vertrokken naar Gwangju (Zuid-Korea). De ploeg van bondscoach Robin van Galen neemt daar deel aan de Universiade, de Wereldstudentenspelen die in het waterpolo traditioneel sterk bezet zijn.

Oranje stuit in de poulefase achtereenvolgens op Australië, Frankrijk en Hongarije. Robin van Galen: “Op onze route naar de Spelen hebben we vooral behoefte aan het spelen van hoogwaardige internationale wedstrijden en stages tegen tegenstanders die (nu nog) net iets beter zijn. Deelname aan de Universiade 2015 vergroot onze kansen op kwalificatie voor het OKT (april 2016) en daarmee dus ook op Rio 2016."

"We kunnen nagenoeg compleet spelen, dus voor ons is het een ideale opstap naar het tweede EKT in september en het EK in 2016. Alleen onze captain Roeland Spijker voldoet niet meer aan de Universiade-voorwaarden. Met het oog op het EKT en het EK nemen we hem als assistent-coach mee naar Gwangju. Tussen de wedstrijden door kan hij dan wel gewoon meetrainen met de ploeg.”

Poule-indeling Universiade


Poule A: Zuid-Korea, Italië, Brazilië en Singapore.
Poule B: Hongarije, Australië, Frankrijk en Nederland.
Poule C: Rusland, Verenigde Staten en Turkije.
Poule D: Servië, Japan en China.

Poulewedstrijden

Donderdag 2 juli 15.30 u. Nederland – Australië (NL tijd: 8.30 uur)
Zaterdag 4 juli 14.00 u. Nederland – Frankrijk (NL tijd: 07.00 uur)
Maandag 6 juli 17.00 u. Nederland – Hongarije (NL tijd: 10.00 uur)
Woensdag 8 juli: kruiswedstrijden
Vrijdag 9 juli: kwartfinales
Zondag 11 juli: halve finales
Dinsdag 13 juli: finales

Selectie Universiade

Robin van Galen selecteerde voor de Universiade de volgende dertien spelers: Ruben Hoepelman (keeper) en Joep van den Bersselaar (UZSC), Eelco Wagenaar (keeper) en Ruud van der Horst (Polar Bears), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Luuk Gielen (Partizan Belgrado, Ser), Jesse Koopman (CN Sabadell, Spa), Lars Reuten en Sebastiaan van Mil (CN Rubí, Spa), Thomas Lucas en Robin Lindhout (CN Mataro, Spa), Jorn Winkelhorst en Yoran Frauenfelder (CN Sant Andreu, Spa). De begeleiding bestaat naast Van Galen uit Roeland Spijker (assistent-coach), Hans Nieuwenburg (assistent-coach), Ed van Es (teammanager) en Ross Watson (fysiotherapeut/krachttrainer).

Kusttour

Na een korte vakantie start Oranje begin augustus met de voorbereiding op het tweede EK-kwalificatietoernooi eind september in Israel. Daar wil Oranje een ticket veroveren voor het EK in januari in Belgrado.

Onderdeel van de voorbereiding is een driedaagse promotietour annex teambuilding langs drie verschillende plaatsen aan de Nederlandse kust. Van donderdag 27 augustus tot en met zaterdag 29 augustus doen de waterpolomannen achtereenvolgens Den Helder (ZV Noordkop), Noordwijk (NZ&PC) en Vlissingen (De Zeeuwse Kust) aan voor trainingen, clinics voor de jeugd en demonstratiewedstrijden.

(Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij)

Reacties