Waterpolomannen oefenen voor EK in Eindhoven en Den Haag

De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK twee officiële interlands in eigen land tegen Georgië. Maandag 4 januari is het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het strijdtoneel en de tweede ‘uitzwaaiwedstrijd’ is dinsdag 5 januari in het Hofbad in Den Haag. Beide wedstrijden beginnen om 20.30 uur. Oranje vliegt vrijdag 8 januari naar Belgrado, waar twee dagen later het EK begint met de poulewedstrijd tegen Montenegro

De oefenduels beloven veel spanning. In september troffen Nederland en Georgië elkaar al bij het EK-Kwalificatietoernooi in Netanya (Israel). Dankzij een 5-5 gelijkspel plaatste Oranje zich als een van de groepswinnaars voor het EK, Georgië ging als nummer 2 eveneens door. Voor beide ploegen zijn de wedstrijden in Eindhoven en Den Haag dus de generale repetitie voor het EK. Daarvoor doet Nederland nog mee aan een vierlandentoernooi in Istanbul en gaat de equipe van Robin van Galen enkele dagen sparren in en met Duitsland.

De Oranjemannen moeten het in de poulefase opnemen tegen achtereenvolgens Montenegro, Slowakije en Spanje. Het land dat op het EK als beste eindigt mag naar de Olympische Spelen van Rio. Servië, Kroatië en Griekenland hebben zich al geplaatst, dus theoretisch zou dat ook nog de nummer 4 in Belgrado kunnen zijn.

Robin van Galen, bondscoach van de Oranjemannen, is realistisch: “We maken veel progressie, maar een plaats bij de top-8 is op dit moment nog te hoog gegrepen voor ons team, zeker met deze poule-indeling. We hebben het niet getroffen bij de loting, maar dat verandert verder niets aan onze doelstelling. Op het EK willen we ons plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (3-10 april 2016 in Triëst) en dat betekent dat we bij de eerste twaalf landen moeten eindigen. Wellicht kunnen we voor een verrassing zorgen in de poule of in de achtste finales, maar normaliter worden de wedstrijden die daarna volgen voor ons cruciaal of we in de race voor Rio blijven.”

De interlands tussen Nederland en Georgië in Eindhoven en Den Haag worden georganiseerd door respectievelijk PSV Waterpolo en Waterpolo Den Haag. Kaarten kosten € 7,50 p/s en zijn te reserveren via vrijwilligerscommissie@psvwaterpolo.nl (Eindhoven) en www.waterpolodenhaag.nl (Den Haag).

(Foto boven: Sandra Minten Fotografie / Foto in posters: Beeldboot / Gertjan Kooij)

Poster Interland Geo 4 jan-2
Poster Interland Geo 4 jan-2


 

 

Poster Interland Geo 5 jan Den Haag
Poster Interland Geo 5 jan Den Haag

Reacties