WJK o.20: Nederland grijpt naast finaleplek

Jong Oranje is er op het WJK in Volos niet in geslaagd een goede halve finale te bekronen met een finaleplek. De thuisspelende Griekse leeftijdsgenoten waren in een volgepakt zwembad net iets sterker: 6-7. 

In de eerste helft was het team van Evangelos Doudesis de ploeg die het spel dicteerde. Jong Oranje speelde sterk en had de leiding. Maar vanaf de derde periode kreeg Nederland steeds meer moeite om ruimte te vinden in de hechte Griekse verdediging, waardoor de Hellenen de score konden kantelen. Nederland bleef vechten en kreeg ook zeker kansen op minimaal de gelijkmaker, maar toen de laatste manmeer via de onderkant van de lat op het water belandde, viel het doek definitief.

Doudesis: “De meiden hebben fantastisch gespeeld en verdienen het om morgen de bronzen medaille te winnen. Daar gaan we alles voor doen!”

In de wedstrijd om de derde plaats treft Nederland zaterdag om 17:30 uur (Nederlandse tijd) Spanje dat in de andere halve finale moest buigen voor Rusland (9-6). 

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 6-7
Periodestanden: 2-0, 2-3, 1-3, 1-1
Doelpunten Nederland: Brigitte Sleeking 2, Bente Rogge 2, Maartje Keuning en Maud Koopman.

Ongeloof op de bank
Ongeloof op de bank

Resterend programma

Zaterdag 9 september
17:30 uur Spanje - Nederland

Eerdere resultaten

Donderdag 7 september
Nederland - Canada: 10-2
Periodestanden: 1-1, 2-0, 2-0, 5-1
Doelpunten Nederland: Brigit Mulder 3, Maud Koopman 2, Brigitte Sleeking, Fleurien Bosveld, Maartje Keuning, Lizette Rozeboom, Ilse Koolhaas.

Dinsdag 5 september
Japan – Nederland: 7-18
Periodestanden: 2-5, 0-3, 2-7, 3-3
Doelpunten Nederland: Lizette Rozeboom 5, Maartje Keuning 4, Rozanne Voorvelt 2, Kitty Lynn Joustra 2, Bente Rogge 2, Brigit Mulder, Maud Koopman en Nina ten Broek.

Maandag 4 september
Nederland - Hongarije 14-4
Periodestanden: 5-2, 4-1, 3-1, 2-0.
Doelpuntenmakers Nederland: Bente Rogge 3, Brigitte Sleeking 2, Brigit Mulder 2, Kitty Lynn Joustra 2, Ilse Koolhaas 2, Rozanne Voorvelt, Lizette Rozeboom, Maud Koopman.

Zondag 3 september
Rusland – Nederland: 5-7
Periodestanden: 1-3, 1-1, 1-2, 2-1
Doelpunten Nederland: Ilse Koolhaas 3, Brigitte Sleeking 2, Maartje Keuning, Bente Rogge.

Waterpolo.nl doet live verslag van de wedstrijden via Twitter. Op de site van de organisatie worden verschillende standen en statistieken bijgehouden. Ook is er van alle wedstrijden een livestream.

Foto's: Sandra Minten Fotografie

 

Reacties