World League: Oranje kopje onder tegen Rusland

Het is de Nederlandse waterpolodames niet gelukt de nummer drie van afgelopen WK pootje te lichten. In het gloednieuwe en prachtig mooie Zwemcentrum Rotterdam kwam de Oranje-equipe twee treffers tekort voor de winst. In het uitverkochte bad werd het 12-13. Periodestanden 0-2, 3-4, 5-4, 4-3.

Nederland begon stroef. Net als bij de Europa Cup-wedstrijden in Pontevedra in Spanje afgelopen weekend, werd er verdedigend nog wel een kleine voldoende gehaald. Aanvallend kwam het tekort, er werden te veel overtalsituaties onbenut gelaten. Als er al doelpogingen waren, misten ze nauwkeurigheid. Het was simpelweg niet gevaarlijk genoeg. In het tweede kwart werd er feller gespeeld en dit leverde de eerste treffer voor de thuisploeg op. Er zouden er nog elf volgen. Helaas voor de vele toeschouwers moest Oranje toestaan dat Rusland telkens aan de goed kant van de score bleef. De achtervolging die werd ingezet leverde niet het gewenste resultaat op. Het duel leverde voor Oranje geen punten op, waardoor het bereiken van de Super Final alles behalve zeker is.

“We begonnen te slap,” analyseerde Marloes Nijhuis. De in clubverband voor het Griekse Vouliagmeni NC uitkomende speelster baalde. “We kwamen sterk terug, maar het was niet genoeg. Verdedigend liep het wel oké, maar aanvallend waren we in de eerste periode niet helemaal scherp. We konden de knop omzetten en vanaf de tweede periode ging het beter lopen. Jammer dat die Russen een paar keer met veel mazzel scoorden. Via een blok, of net bij een van richting veranderd schot. Het gevoel van de derde en vierde periode moeten we meenemen naar het vervolg.”

Nederland strijdt in de FINA World League in een ‘Europese’ poule met Hongarije, Spanje en Rusland om drie plekken voor de Super Final in juni. Het blijft spannend wie bij de eerste drie eindigt. Spanje is in iedergeval zeker. Het volgende en tevens laatste pouleduel van Oranje is dinsdag 1 mei in en tegen Spanje. Die zesde speelronde zal beslissend zijn. 

Dinsdag 27 maart Europese poule FINA World League:
Nederland - Rusland: 12-13
Periodestanden: 0-2, 3-4, 5-4, 4-3
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 4, Marloes Nijhuis 2, Nina ten Broek, Rozanne Voorvelt, Laura van der Graaf, Iris Wolves, Ilse Koolhaas, Simone van de Kraats.


Spanje - Hongarije: 12-12 (SPA wns 15-13) (wedstrijd stond o.l.v. Michiel Zwart)
Periodestanden: 1-3, 6-1, 1-3, 4-5 (3-1).


Stand Europese poule FINA World League:

  1. Spanje 5-11
  2. Hongarije 5-7
  3. Rusland 5-6
  4. NEDERLAND 5-6

Resterend speelschema Nederland in de FINA World League:
Dinsdag 1 mei: Spanje – Nederland

Lees hier het twitterverslag terug. Hou onze social media in de gaten voor een samenvatting met alle Nederlandse doelpunten.

Een sfeervol Zwemcentrum Rotterdam
Een sfeervol Zwemcentrum Rotterdam

 

Foto's: Beeldboot/ Gertjan Kooij

 

Reacties