Lola Moolhuijzen maakt overstap naar Griekse topclub Vouliagmeni

Clubnieuws, Eredivisie Dames
Lola Moolhuijzen maakt overstap naar Griekse topclub Vouliagmeni

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalent, die opgroeide en debuteerde bij Polar Bears, is de tijd aangebroken voor een volgende stap in haar carrière.

Moolhuijzen schaart zich met de overstap in het rijtje internationals die de afgelopen jaren de overstap maakten van Polar Bears naar Europese topclubs. Eerder trokken onder anderen Simone van de Kraats (CN Mataro), Nina ten Broek (Rari Nantes, CN Terrassa), Fleurien Bosveld (CN Terrassa) en Iris Wolves (CE Mediterrani) naar het buitenland.

Moolhuijzen kwam eerder tot de conclusie dat volgend seizoen een goed moment zou zijn voor een overstap. “Na de Spelen is het wat rustiger bij het Nederlands team en daarnaast ik kan nog veel groeien. De Nederlandse competitie is daarvoor prima, maar niet vergeleken met andere landen waar het niveau hoger ligt.”

Trainingskamp
Het contact met Vouliagmeni, waar ook mede-internationals Kitty Lynn Joustra en Brigitte Sleeking spelen, werd gelegd tijdens een trainingskamp met Polar Bears in voorbereiding op de play-offs. “Ik heb daarna een aantal gesprekken gehad waarin het gevoel goed was. Het was heel duidelijk. Ik kan bij Vouliagmeni de rol doorzetten die ik in het Nederlands team ook heb. Ik heb lang met Kitty Lynn gebeld en daar kwam een familiegevoel naar voren. Dat vind ik belangrijk. Dus onder aan de streep was het gevoel heel goed om bij Vouliagmeni door te kunnen groeien.”

Vouliagmeni reikte dit seizoen tot de finale in Griekenland, waarin het werd verslagen door recordkampioen en Champions League-finalist Olympiacos. In het Europese toernooi strandde Vouliagmeni zelf in de groepsfase.

Moolhuijzen groeide op Polar Bears, waar niet alleen haar ouders speelden, maar ook meerdere familieleden. “Het is natuurlijk m’n cluppie. Ik kijk met een warm gevoel terug op alle jaren. Ook op de afgelopen wedstrijden. Ondanks dat we geen kampioen zijn geworden, ben ik heel trots op de drie spektakelwedstrijden die we hebben gespeeld met elkaar in de finale.” Polar Bears moest de landstitel na drie zeer spannende wedstrijden laten aan ZV De Zaan. “Het is nu nog een rare gedachte om ergens anders te gaan spelen en trainen, maar dat komt vanzelf wel. Het is spannend, maar als zovelen het voor mij ook gedaan hebben, waarom zou ik dat ook niet kunnen?

Trotse woorden
Vanuit Polar Bears klinken trotse woorden. “Gelet op haar leeftijd en het feit dat de olympische cyclus na deze zomer voorbij is, is het voor Lola een heel goed moment om zo’n stap te maken”, aldus Floranne Cavalje-Van der Ham, lid van de technische commissie van de club. “Als commissie zijn we trots dat zo’n talent uit onze opleiding deze transfer kan maken. We wensen Lola dan ook veel succes in Griekenland.”

Polar Bears kan met Moolhuijzen terugkijken op een zeer succesvolle periode. In 2021 en 2022 veroverde de club de landstitel. In 2022 kwamen daar de nationale beker en de Supercup nog bij. Ook dit seizoen werd de Supercup gewonnen. Met het Nederlands team werd Moolhuijzen wereldkampioen in 2023 en begin dit jaar Europees kampioen. Momenteel is het Nederlands team in voorbereiding op de Olympische Spelen, waar het op 27 juli het toernooi opent tegen Hongarije.

 

1,313

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…