Inzameling ter nagedachtenis aan scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis

Clubnieuws, Evenement
Inzameling ter nagedachtenis aan scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis

Afgelopen september overleed scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis (lees hier) aan de gevolgen van ALS. Het is nog steeds een groot gemis voor iedereen. Het verlies van haar oom heeft zijn nichtje Bernice geïnspireerd geld in te zamelen voor deze vreselijke ziekte. Ze doet dat door mee te doen met ‘Lopen tegen ALS’ op 13 juni in Frankrijk op de Mont Ventoux. Bernice zelf heeft een bericht geschreven waarin ze haar motivatie verwoord en vraagt om een sponsorbijdrage.   

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is Bernice Dijkhuis en op 13 juni zal ik deelnemen aan de Tour du ALS in Frankrijk, waar ik een 20 kilometer lange wandeltocht op de Mont Ventoux zal volbrengen. Dit doe ik met een zeer belangrijk doel voor ogen: bijdragen aan de strijd tegen Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

ALS is een verwoestende ziekte die de motorische zenuwcellen aantast, leidend tot het verlies van vitale functies en uiteindelijk tot de dood. Het onderzoek naar deze ziekte is cruciaal en vergt aanzienlijke financiële middelen. Geïnspireerd door mijn oom, Tjeerd Dijkhuis, die helaas te vroeg is overleden aan deze ziekte, heb ik besloten om deze uitdaging aan te gaan. Mijn oom was een gepassioneerde waterpoloscheidsrechter en een geliefde figuur binnen de waterpolo gemeenschap.

Gezien de betrokkenheid van mijn oom bij de waterpolo, en zijn blijvende invloed binnen deze sport, stuur ik u deze mail met de vraag of u mijn deelname aan de Tour du ALS wilt promoten op de pagina van KNZB waterpolo. Dit zou niet alleen een eerbetoon zijn aan zijn toewijding, maar ook een kans om meer bewustzijn en fondsen te werven voor deze belangrijke zaak.

Op zaterdag 20 april hebben mijn vader, Elzo Dijkhuis, en de beste vriend van mijn oom, Jan Korver, samen een waterpolowedstrijd gefloten ter ere van mijn oom en ter bevordering van de bewustwording rondom ALS. Uw steun door het delen van mijn fundraising op uw platform kan een aanzienlijk verschil maken.

Voor meer informatie en om een donatie te doen, kunt u mijn fundraiser pagina bezoeken via deze link

Ik hoop op uw ondersteuning en dank u bij voorbaat voor uw medewerking en betrokkenheid bij de strijd tegen ALS.

Met vriendelijke groet,

Bernice Dijkhuis

Beeld:
Jan Korver (ll), Bernice en Elzo Dijkhuis
2,378

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,261