Bas de Boer nieuwe hoofdtrainer heren De Ham

Clubnieuws
15 februari 2022
Bas de Boer nieuwe hoofdtrainer heren De Ham

Bas de Boer is met onmiddellijke ingang aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de herenselectie van De Ham en coach van Heren 1. De Boer volgt Ruud Plouvier op, waar onlangs afscheid van werd genomen.

 

De Boer is geen onbekende bij De Ham. In het seizoen 2017 was hij ook al bereid om halverwege het seizoen (toen bij de dames) in te stappen en zo de club te hulp te schieten. Niet verwonderlijk, nu De Boer in een ver verleden het waterpolo bij De Ham heeft geleerd. Eens een Hammer, altijd een Hammer. “Als de club in nood is, is het fijn dat je toch een beroep kunt doen op een oudgediende”, aldus technisch-coördinator Martijn Helmstrijd. Bas zal in ieder geval dit seizoen afmaken met de heren. “Het doel is behoud in de Eredivisie met inpassing van de eigen jeugd, waarbij De Ham als team zal moeten acteren met een beweeglijke speelstijl.”

 

Vanwege de smalle top en de uitval door corona een beste uitdaging, maar het team ligt nog steeds op koers. Met De Boer heeft De Ham er alle vertrouwen in dat het doel ook dit jaar weer wordt bereikt. De Boer wordt geholpen door de ervaren Peter Bogmans (Heren 2), Marcel Kalkhoven (keeperstrainer) en zo nodig staan Justin Spaans en Martijn Helmstrijd nog klaar om Bas te assisteren bij het behalen van de doelstelling.  

 

De Boer was vanaf zijn 14e al actief als speler in de hoogste klasse en kwam uit voor De Ham, Nereus, Haarlem en VZC Veenendaal. Hij vervolgde zijn sportieve loopbaan als trainer en vertegenwoordigde gedurende meerdere jaren alle Zaanse clubs.

 

Bericht: ZV De Ham

Beeld:
ZV De Ham
LEES MEER OVER
1,197

Lees ook

21 mei 2022
Oud-international Nomi Stomphorst is aankomend seizoen regelmatig in de Amersfoortse Amerena te vinden. De 29-jarige Sto…
2,148
04 mei 2022
Waterpolo van een andere categorie: OldStars Waterpolo! Dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds probeert ouderen t…