Dames ZV de Zaan op volle sterkte in Olympisch jaar

Clubnieuws
Dames ZV de Zaan op volle sterkte in Olympisch jaar
09 juli 2019
Dames ZV de Zaan op volle sterkte in Olympisch jaar

De dames van ZV de Zaan staan aankomend waterpoloseizoen met een sterke selectie aan de start. De huidige selectie wordt uitgebreid met maar liefst acht speelsters die allen op internationaal niveau actief zijn.

De Zaanse zussen Bente en Lieke Rogge komen samen over van Arizona State University. Bente is inmiddels een vaste waarde in de nationale A-selectie. Lieke bereidt zich voor op het WJK, later deze zomer.

Ook Maxine Schaap is in voorbereiding op het WJK. Zij keert na een sterk seizoen bij Hawaii University terug naar ZV de Zaan.

Midvoor Kitty-Lynn Joustra doorliep ook de jeugdopleiding van ZV de Zaan, daarna speelde ze een aantal seizoenen voor ZVL-1886. Joustra komt in de VS uit voor Cal University, Berkely.

International Maartje Keuning was al eerder in Zaandam actief. Via Hawaii en een goed seizoen bij het Spaanse St. Andreu, komt de allrounder nu terug naar De Slag.

Maud Koopman, die onlangs haar officiële debuut maakte in de A-selectie studeerde in juni af aan Arizona State University. Daarvoor speelde de behendige schutter voor GZC Donk en ZVL-1886.

Ilse Koolhaas, net als Bente Rogge en Kitty-Lynn Joustra regerend Europees kampioen met Oranje, verruilt Italiaans kampioen en LEN Trophy-winnaar Orizzonte Catania voor ZV De Zaan. De geboren Noord-Hollandse speelde eerder voor ZVL-1886 en voor het Griekse Vouliagmeni.

Tot slot keepster Sanne Keijzer komt over van GZC Donk. De talentvolle jeugdinternational wordt in het Zaanse verenigd met haar ‘collega’ bij Jong Oranje, Britt van den Dobbelsteen. 

Coach Arjan Vos: “Ik ben blij dat deze ambitieuze topsporters voor De Zaan hebben gekozen. Naast hun kwaliteiten in het water, zijn het vooral ook sterke, goede persoonlijkheden. Bovendien hebben ze nagenoeg allemaal een verleden in het Noord-Hollandse en bij De Zaan. De jonge selectie die we de afgelopen twee seizoen hebben opgebouwd, krijgt zo een prachtige kans om samen met deze internationaal ervaren speelsters verder te groeien naar het hoogste niveau. De club en de selectie hebben samen de ambitie uitgesproken om ook in Europa de strijd aan te willen gaan.”

Olympisch programma A-selectie
In verband met het Olympische programma van de nationale A-selectie, dat na de WK-zomer start, zal een aantal van de versterkingen enkel in het bekertoernooi uitkomen. De anderen zijn ook beschikbaar voor de Eredivisie. 

Ambities
De Topsportcommissie van ZV de Zaan ziet zowel bij de heren- als de damesselectie de potentie verder toenemen. Hans Stam, voorzitter van de commissie:  ”We richten ons nu structureel op de landelijke top-4 en we hopen tegelijkertijd dat deze kwaliteitsimpuls een positieve uitwerking heeft op de diverse jeugdige talenten. Dat geeft ook zicht op finales, zoals we dit jaar al in de bekercompetitie hadden en wellicht ook weer toegang tot de Europa Cups. Met de bouw van het toekomstige zwembad in Zaandam hopen we binnen Nederland een topsportbolwerk te worden en veel jeugd te enthousiasmeren voor onze geweldige sport.”

Bron: Persbericht ZV De Zaan

Beeld:
ZV de Zaan
LEES MEER OVER

Lees ook

17 januari 2023
Het is nieuws waarvan de wenkbrauwen misschien even fronsen: waterpoloclub Polar Bears uit Ede bewijst dit weekend de la…
1,719
08 november 2022
Afgelopen zaterdag organiseerde SVH een mooie actie tijdens de topper in de eerste klasse tussen de SVH en MNC Dordrecht…
1,229