De Kadt naar Den Haag

Clubnieuws
05 juli 2019
De Kadt naar Den Haag

Na de komst van Fabian van Niekerk heeft Waterpolo Den Haag nu met de komst van Twan de Kadt (29 jaar) haar tweede versterking voor komend seizoen binnen. De Kadt komt over van ZPB Barendrecht. 
 
Coach Mark van Engelen is blij met de komst van de fysiek sterke de Kadt. “Door het stoppen van onze drie routieniers (Michael Bach, Serge Wennen en Mike van Duinen red.) hebben we aan kwaliteit ingeboet. Maar met de komst van eerst Fabian en nu Twan zijn we er niet zwakker op geworden, misschien zelfs wel iets sterker. Met Twan erbij kunnen we samen met Amersfoort, Brandenburg, BZ&PC, MNC Dordrecht, Aquanovio en OZ&PC strijden om de bovenste twee plekken die aanspraak maken op een kans in de Eredivisie.
 
Het vertrek bij ZPB Barendrecht valt de Kadt zwaar. Met hart en ziel heeft hij zich de afgelopen seizoenen ingezet bij ZPB. “Ik heb een hele mooie tijd gehad in Barendrecht, een hoop mogen leren van mensen zoals Matthijs de Bruijn, Marco Booij en het laatste jaar Zoran Stanisic. Daar ben ik hen, ZPB en alle mensen daar, zeer dankbaar voor. Maar de reistijd en de vele, vooral late, trainingen vielen mij steeds zwaarder. Dat waren de voornaamste redenen om dichter bij huis te gaan poloen.”
 
Twan de Kadt: “Ik hoop bij Waterpolo Den Haag een betere balans te kunnen vinden tussen het waterpoloen en mijn baan. Daarnaast hoop ik met mijn ervaring, kracht en mentaliteit een bijdrage te kunnen leveren aan de resultaten komend seizoen. Ik heb er veel zin in.”

Bron: Waterpolo Den Haag

Beeld:
Waterpolo Den Haag
LEES MEER OVER

Lees ook

17 januari 2023
Het is nieuws waarvan de wenkbrauwen misschien even fronsen: waterpoloclub Polar Bears uit Ede bewijst dit weekend de la…
1,719
08 november 2022
Afgelopen zaterdag organiseerde SVH een mooie actie tijdens de topper in de eerste klasse tussen de SVH en MNC Dordrecht…
1,229