Heeft jouw vereniging al OldStar waterpolo. Geef je op voor de webinar.

Clubnieuws
Heeft jouw vereniging al OldStar waterpolo. Geef je op voor de webinar.

OldStars waterpolo is waterpolo, maar dan net even anders: je gewoon kunt lopen op de bodem en fysiek contact is niet toegestaan. Daarnaast wordt bij OldStars waterpolo veel aandacht besteed aan de warming-up en balans- en strekoefeningen. Ervaring met waterpolo is niet nodig. En er is altijd tijd voor een goed gesprek of een kop koffie als iedereen het zwembad weer uit is. Biedt jouw vereniging al OldStars Waterpolo aan? Of wil je informatie? Onderaan in dit bericht staat waar je informatie kan opvragen of waar je je kan opgeven voor een webinar OldStars.

OldStars waterpolo is een samenwerking tussen het Ouderenfonds en de KNZB. Samen bouwen wij zo aan een leven lang sporten. OldStars staat voor: veelzijdig bewegen, vitaliteit, gezelligheid, betrokkenheid en plezier. De doelgroep voor Oldstars is 55+. Dit kunnen beginnende waterpoloërs zijn die ‘zomaar’ starten of oud-spelers die hun sport weer willen oppakken. Met OldStars waterpolo kan iedereen meekomen door de aangepaste spelregels. Zo kan je lopen op de bodem en is fysiek contact niet toegestaan. Voor je het water in gaat heb je al een goede warming-up achter de rug met de nodige balans- en strekoefeningen.

Wat doet het Ouderenfonds?

Het Ouderenfonds is de motor achter OldStars. Ben je als club geïnteresseerd in het opstarten van OldStars waterpolo? Neem dan contact op met het Ouderenfonds voor een intakegesprek. Staan de signalen na dit gesprek op groen dan zorgt het Ouderenfonds voor de begeleiding van A tot Z.

Wat moet de vereniging of deelnemer zelf doen?

Binnen de vereniging moet er draagvlak zijn om het aanbod voor de doelgroep 55+ te creëren. Als dit aanwezig is dan zorgt het Ouderenfonds in overleg voor de rest. Ruim 600 verenigingen van verschillende sporttakken heeft het Ouderenfonds inmiddels op deze manier begeleid. Ook met Oldstars Waterpolo zijn er al verenigingen gestart zoals ZPC Amersfoort, AZC in Alphen aan de Rijn en ZVVS in Vlaardingen. Robin van Galen, de gouden Olympische bondscoach van de waterpolovrouwen in 2008, is ambassadeur.

Ben je enthousiast geworden? Wil jij als vereniging meedoen of meer informatie ontvangen? Meld je aan via info@ouderenfonds.nl. Via dat mailadres kan je je ook opgeven om het webinar OldStars te volgen op donderdag 17 november om 19.30 uur.

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…