Iefke van Belkum Technisch Directeur bij ZVL-1886

Clubnieuws
Iefke van Belkum Technisch Directeur bij ZVL-1886

De grootste waterpolovereniging van Nederland, ZVL-1886, heeft olympisch kampioen Iefke van Belkum-Nederend (37) aangesteld als haar nieuwe Technisch Directeur Top Waterpolo. De aanstelling is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Top Waterpolo Leiden (TWL) en het bestuur van ZVL-1886 in hun streven om het topsportbeleid in Leiden en omgeving naar een hoger niveau te tillen.

Iefke van Belkum-Nederend speelde als waterpoloster in Nederland, Hawaii, Griekenland en Rusland en werd meerdere malen verkozen tot beste speelster van Nederland, Amerika, Griekenland, Rusland, Europa en de wereld. Absoluut hoogtepunt in haar actieve carrière als speelster was de gouden olympische medaille in Peking 2008. De Leidse stopte in 2020 als topsporter en richtte zich al gedurende haar carrière op haar trainersloopbaan. 

Zo coachte Van Belkum-Nederend verschillende jeugdteams bij ZVL-1886, was ze drie seizoenen hoofdcoach bij de dames van ZVL-1886, geeft ze training bij het Regionaal Training Centrum Leiden (RTC) en is ze bondscoach bij Jong Oranje onder de 15 jaar. Daarnaast rondde ze de gerenommeerde opleiding Masters in Coaching aan het Johan Cruijff Institute succesvol af en beschikt ze over het hoogste KNZB Trainersdiploma (Niveau 4).

Marco Spee en Robert Gras, initiatiefnemers en voormalige pilaren van TWL, hebben besloten een stap terug te doen. Hun rollen worden overgenomen - naast zittend bestuurslid Marcel van der Holst - door Robert Maasdijk en Alex Bolemey. De nieuwe voorzitter van TWL, Robert Maasdijk: "Met deze veranderingen kijken we naar de toekomst van het waterpolo in Leiden en omgeving. We zijn verheugd Iefke aan boord te hebben en zijn ervan overtuigd dat haar expertise en passie ons zullen helpen onze doelstellingen te bereiken. Daarnaast gaan we door waar Marco en Robert gebleven waren: het zoeken naar partners in de Leidse regio, die hier samen met ons een succes van willen maken."

Iefke van Belkum-Nederend zal formeel worden gepresenteerd op zaterdag 14 oktober tussen de thuiswedstrijden van de eerste teams van ZVL-1886 in het splinternieuwe zwembad De Vliet in Leiden. 

Over TWL
Opgericht in 2014, streeft Stichting Top Waterpolo Leiden ernaar de (top-)waterpolo sport in Leiden en omgeving te bevorderen. De focus ligt op jeugdspelers vanaf 13 jaar en op de heren- en damesselecties die zowel nationaal als internationaal presteren.

Bericht: ZVL-1886

Beeld:
ZVL-1886
1,601

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,185
ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,216