In memoriam: Rolf Wagenaar

Clubnieuws
In memoriam: Rolf Wagenaar

Afgelopen weekend overleed Rolf Wagenaar op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Naarden-Vesting. Nagenoeg zijn gehele leven stond in het licht van de sport in het algemeen en het waterpolo in het bijzonder.

 

Na zijn CIOS-opleiding werd Rolf (sport)fysiotherapeut. In 1961 vestigde hij zich als fysiotherapeut in Amersfoort. Hij had toen al een flinke carrière als doelman in de vaderlandse waterpoloselectie achter de rug. Hij speelde aanvankelijk bij Het Y, maar stapte later over naar De Meeuwen. 

 

Bij AZ&PC was hij dertien jaar lang trainer-coach van het eerste mannenteam en behaalde daarmee nationale kampioenschappen en verdere Europese successen. Aansluitend werd hij via zijn vele plaatselijke contacten ook de grondlegger van de sportsponsoring en een aantal jaren verenigingsvoorzitter van de Amersfoortse vereniging. 

 

Bij de KNZB heeft Rolf aanvankelijk ook trainingen verzorgd en was hij jaren de fysiotherapeut van de Oranje waterpolomannen. Later werd hij bestuurslid van de Medische Begeleidingscommissie van NOC*NSF en vice-voorzitter van het landelijk hoofdbestuur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Voor zijn verdiensten werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

 

Zijn twee zonen, Rolf en Jan, speelden eveneens intensief waterpolo, ook voor de nationale selectie. Echtgenote Elisabeth is net als Rolf Erelid van AZ&PC. Dit illustreert de nauwe verbondenheid in dit waterpologezin. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

LEES MEER OVER
2,804

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…