Nieuwe club voor Vivian Sevenich

Clubnieuws
Nieuwe club voor Vivian Sevenich
26 juni 2019
Nieuwe club voor Vivian Sevenich

International Vivian Sevenich speelt vanaf komend seizoen voor UZSC. Ze komt over van het Hongaarse UVSE. Als onderdeel van de ‘Road to Tokio’ heeft de nationale damesselectie gekozen voor een fulltime trainingsprogramma in Zeist. Daarnaast kunnen de speelsters bij een vereniging in de bekercompetitie uitkomen.

Sevenich licht toe: “UZSC is voor komend seizoen de beste optie voor mij. Positioneel is er bij UZSC meer ruimte voor mij dan bij Polar Bears, wat toch normaal gesproken mijn ‘thuis’ is in Nederland. Polar Bears zit met Iris Wolves en Nienke Vermeer op de midvoorpositie en Simone van der Kraats als linkshander aan de 1/2-kant al min of meer ‘vol’ en het lijkt mij niet zinvol als we als A-internationals elkaar ook bij de club in de weg gaan zitten. Daarnaast hoop ik dat UZSC besluit Europa Cup te gaan spelen voor extra wedstrijden op Europees niveau. Ook speelt mee dat ik praktisch naast het zwembad in Utrecht woon en de trainingstijden goed zijn. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om als aanvulling op het Oranje-programma voor UZ te gaan spelen.”

“UZSC kan door de komst van Vivian ook tijdens de clubtrainingen gebruik maken van de kennis en ervaring die zij meebrengt. Individuele speelsters kunnen veel van haar leren en dit brengt het algehele niveau van de trainingen omhoog. UZSC heeft de intentie om Vivian voor een langere periode aan de club te binden”, aldus de Utrechtse vereniging.

(Bron: UZSC)

Beeld:
UZSC
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

15 januari 2021
De voormalig voorzitter van de waterpolocommissie, actief masterzwemmer én speler van het veteranenteam, overleed totaal…
07 september 2020
ZV De Zaan kan dit waterpoloseizoen rekenen op versterking uit Kroaatse hoek. De 22-jarige Jacob Mercep heeft zich aange…
2,104