Nieuwe trainers De Linge/PCG

Clubnieuws
Nieuwe trainers De Linge/PCG

Met ingang van het seizoen 2023/2024 zijn John Stravers de trainer/coach van dames 1 en Marco de Zwart de trainer/coach van heren 1 van De Linge/PCG. Marco volgt Robin Wijgers op.

Beiden hebben een uitgebreide staat van dienst als trainers en een rijk waterpoloverleden als keepers. John Stravers is op zijn 11e begonnen bij S.V.O. in Groot- Ammers, welke later een startgemeenschap is aangegaan met P.C.G. uit Gorinchem. Daar heeft hij naast het keepen ook het trainersdiploma gehaald en de jeugd en dames getraind. Na zijn diensttijd heeft John het scheidsrechtersdiploma gehaald. Na de verhuizing naar Gouda heeft hij 7 jaar gespeeld bij GZC Donk, is daar trainer van de jeugd geweest, ook zat hij in de organisatie van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in 2016. Na de laatste verhuizing naar Raamsdonksveer is hij jaren geleden weer lid geworden van De Linge/PCG waarvoor hij wekelijks als scheidsrechter wedstrijden in de Bond fluit.

Marco de Zwart speelt vanaf zijn 10e waterpolo bij ZVVS en is daar op 16-jarige leeftijd gaan keepen in het 1e herenteam en heeft dat 25 jaar gedaan. In die tijd heeft hij zijn trainersdiploma gehaald. Na zijn actieve spelerscarrière bij heren 1 is hij daar verder gegaan als assistent-coach. De afgelopen 4 jaar is hij naast speler in heren 6 ook trainer/ coach van het 1e damesteam geweest en zijn zij na promotie nu een stabiele 1e klasser geworden.

John en Marco zijn al enthousiast begonnen met de trainingen ter voorbereiding op het komende seizoen.

Bron: De Linge/PCG

Beeld:
John Stravers en Marco de Zwart
1,324

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…