Oproep aan oud-leden DZV

Clubnieuws
20 september 2022
Oproep aan oud-leden DZV

In september 2023 zal in Delft feestelijk stil worden gestaan bij de 100ste geboortedag van de Delftse ZwemVereniging DZV. Oud-leden kunnen zich hier nu al voor aanmelden.

KNZB-lid DZV bestond als vereniging tot 2002. Toen fuseerde DZV met de zwemvereniging Raket tot de nieuwe Delftse Zwem- en Waterpolovereniging 'd’ELFT'.

Behalve dat DZV een actieve en gezellige zwem- en waterpolovereniging was, speelden de heren van DZV jarenlang Hoofdklasse / Eredivisie waterpolo. In 1964 en 1966 werd DZV landskampioen bij de heren. En verder speelde een aantal andere teams, zowel dames als heren, ook op een verdienstelijk Bondsniveau. A-internationals bij DZV waren Fred van der Zwan, Hans Aalberts, Bram Leenards, Roelof Groeneveld, Piet Reedijk, Jan Jaap Korevaar, Eric te Kulve, en Marco Kunz. Zwem-internationals (in de 60er jaren) waren Gerrit Korteweg en Kees Bakker.

Het thuis-zwembad met clubhuis van d’ELFT is het Kerkpolderbad te Delft. 

Oproep aan oud-leden van de DELFTSE ZWEMVERENIGING DZV
Meldt u aan als belangstellende voor een DZV100-reünie op 23 september 2023, indien dat niet reeds eerder is gedaan, via e-mail: dzv100@xs4all.nl. Vermeld daarbij ook of uw e-adres wel/niet verder verspreid mag worden onder andere oud-DZV'ers.

Op de FaceBook-pagina DZV 100 jaar reünie zijn de eerste enthousiaste reacties met foto’s op de te houden reünie te zien.

Bron: d'ELFT

Beeld:
Na een afwezigheid van drie jaar keerde DZV in 1981 als kampioen van de Eerste Klasse terug in de Hoofdklasse / Eredivisie o.l.v. trainer/coach Hennie Hensing (r).
LEES MEER OVER
1,059

Lees ook

06 augustus 2023
Goed nieuws vanuit Twente! Jan Mensink is aan de beterend hand. De trainer/coach van Het Ravijn heren 1 raakte begin jul…
2,427
01 augustus 2023
Mijn eerste kennismaking met Michael Tollenaar moet ergens in de zomer van 1982 zijn geweest. Ik was als 14-jarig talent…
5,156