Oproep aan oud-leden DZV

Clubnieuws
Oproep aan oud-leden DZV

In september 2023 zal in Delft feestelijk stil worden gestaan bij de 100ste geboortedag van de Delftse ZwemVereniging DZV. Oud-leden kunnen zich hier nu al voor aanmelden.

KNZB-lid DZV bestond als vereniging tot 2002. Toen fuseerde DZV met de zwemvereniging Raket tot de nieuwe Delftse Zwem- en Waterpolovereniging 'd’ELFT'.

Behalve dat DZV een actieve en gezellige zwem- en waterpolovereniging was, speelden de heren van DZV jarenlang Hoofdklasse / Eredivisie waterpolo. In 1964 en 1966 werd DZV landskampioen bij de heren. En verder speelde een aantal andere teams, zowel dames als heren, ook op een verdienstelijk Bondsniveau. A-internationals bij DZV waren Fred van der Zwan, Hans Aalberts, Bram Leenards, Roelof Groeneveld, Piet Reedijk, Jan Jaap Korevaar, Eric te Kulve, en Marco Kunz. Zwem-internationals (in de 60er jaren) waren Gerrit Korteweg en Kees Bakker.

Het thuis-zwembad met clubhuis van d’ELFT is het Kerkpolderbad te Delft. 

Oproep aan oud-leden van de DELFTSE ZWEMVERENIGING DZV
Meldt u aan als belangstellende voor een DZV100-reünie op 23 september 2023, indien dat niet reeds eerder is gedaan, via e-mail: dzv100@xs4all.nl. Vermeld daarbij ook of uw e-adres wel/niet verder verspreid mag worden onder andere oud-DZV'ers.

Op de FaceBook-pagina DZV 100 jaar reünie zijn de eerste enthousiaste reacties met foto’s op de te houden reünie te zien.

Bron: d'ELFT

Beeld:
Na een afwezigheid van drie jaar keerde DZV in 1981 als kampioen van de Eerste Klasse terug in de Hoofdklasse / Eredivisie o.l.v. trainer/coach Hennie Hensing (r).
LEES MEER OVER
1,087

Lees ook

Met drie landstitels, twee nationale bekers en een Supercup op zak maakte Fleurien Bosveld (26) in 2022 een gedroomde ov…
Na twee bewogen seizoenen stopt de samenwerking tussen Waterpolo Den Haag en bevlogen oefenmeester Ton Pouw. In goed ove…