Ron van der Harst nieuwe trainer bij de heren van MNC Dordrecht

Clubnieuws
28 mei 2019
Ron van der Harst nieuwe trainer bij de heren van MNC Dordrecht

MNC Dordrecht heeft Ron van der Harst aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van de heren selectie.

Van der Harst (61) is opvolger van de gestopte trainer/coach Arjen Silvis, die de afgelopen twee seizoenen bij MNC aan het roer stond. “Toen Arjen aangaf te stoppen, is de waterpolocommissie op zoek gegaan naar een trainer die onze jonge ambitieuze spelersgroep een stap hogerop kan brengen.” aldus het bestuur. “Wij verwachten dat Ron met zijn achtergrond en ervaring de geschikte coach hiervoor is.”

De eerste divisionist wist afgelopen jaar de derde plaats te veroveren in de competitie en heeft de ambitie om vanuit een basis van zelf opgeleide spelers de stap naar de Eredivisie te maken.

Hagenaar van der Harst heeft tientallen jaren ervaring als coach. Hij werd in het verleden als coach met HZ Zian vice-kampioen van Nederland en speelde destijds Europacup wedstrijden. Zijn meest recente club was De Zijl uit Leiden waarmee hij twee keer de halve finale van de play-offs haalde.

Van der Harst zal voor de invulling van de trainingen bij de eersteklasser nauw samenwerken met Branko Mitrovic, die naast zijn rol als opleider/trainer in het RTC Hollandse Delta en bij MNC actief blijft als speler in het eerste team van MNC. Daarnaast zal Bart Janssen aanblijven als trainer coach van Heren 2 dat uitkomt in de reserve eerste divisie.

Persbericht MNC Dordrecht 

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
1,200
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,193