ZPC AMERSFOORT dames op stage naar Rome

Clubnieuws
ZPC AMERSFOORT dames op stage naar Rome

Beste waterpololiefhebbers,

In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSFOORT. Onder leiding van Gianluca Sattolo is het team aan het bouwen aan een sterke basis voor promotie naar de eredivisie. Om naar de top te komen trainen de dames zelfs vaker dan de meeste eredivisie teams. Gezien de jonge leeftijd binnen het team valt er nog veel te halen in het opdoen van ervaring. Dit enthousiaste team heeft de gelegenheid gekregen om een leerzame trainingsstage te volgen bij Lazio en SIS Roma in Rome. 

Volgens de hoofdcoach van de damesselectie zal de stage een belangrijke factor zijn voor de volgende stap in de ontwikkeling. In Rome zal het team uitgedaagd worden om opnieuw te spelen volgens de speelstijl van Italië. Afgelopen augustus tevens het begin van het seizoen is het team op trainingsstage geweest in Triëste. Als voorbereiding op het seizoen hebben zij vier dagen intensief getraind met Champions League team, Trieste Pallanuoto. Die sessies hebben hun vruchten afgeworpen. Dat blijkt uit de uitslagen in de lopende competitie. 

De speelsters hebben een groot deel van de stage uit eigen zak betaald. Om een wat groter budget te hebben op locatie, voor onder andere eten en vervoer, is het team een crowdfundingsactie gestart. Met deze actie willen wij aan onze medewaterpoloërs vragen om een bijdrage. Via deze link kom je op de actiepagina. Onze boodschap: “Groot of klein alle support is fijn.”.

Hartelijk dank,

Dames 1 ZPC AMERSFOORT en begeleiding

Beeld:
Eigen foto ZPC AMERSFOORT

Lees ook

Johan Aantjes is niet langer coach van de waterpolomannen van UZSC. De Bilthovenaar heeft vanwege persoonlijke omstandig…
3,497
Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214