Jong Oranje verliest nipt van Montenegro

EJK, Oranje Jeugd

Na de verrassende overwinning op titelverdediger Italië, was Jong Oranje op het EJK onder de 17 jaar maandag dichtbij een volgende stunt. Op Malta was waterpologrootmacht Montenegro maar net te sterk: 7-8.

De ploeg van jeugdbondscoach Branko Mitrovic schoot tegen de Montenegrijnen uit de startblokken. Alain van de Bovenkamp en Marnick Snel brachten Oranje binnen twee minuten op 2-0. Het schudde Montenergo duidelijk wakker, want daarna scoorde het Balkanland vier keer op rij. Nederland liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Chris van den Dobbelsteen zorgde in de tweede periode voor 4-5 en door een volgende treffer van Snel bleef Oranje ook in de derde periode aangehaakt: 5-6.

Toen Montenegro begin vierde periode op 5-8 kwam, gaf Oranje zich evenmin gewonnen. Er werd alles op alles gezet voor een laatste inhaalslag. Hoewel Nederland nog dichtbij kwam, kwam die net te laat. Bij het ingaan van de laatste minuut scoorde Max Reijchard de 6-8 en in de zoemer schoot Dion Harreman de 7-8 tegen de touwen.

Dinsdag 14 september treft Jong Oranje om 15.00 uur Oekraïne dat in poule A nog puntloos is.

Maandag 13 september

Nederland – Montenegro 7-8

Periodestanden: 3-5, 1-0, 1-2, 2-1

Doelpunten Nederland: Marnick Snel 3, Dion Harreman 2, Alain van de Bovenkamp en Max Reijchard.

Eerder gespeeld

Zondag 12 september
Nederland – Italië 8-5
Periodestanden: 2-0, 3-1, 1-2, 2-2

Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, David Voorvelt 2, Jens Wijgers en Daan Bakker.

De wedstrijden op het EJK zijn via een livestream te zien via

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

Beeld:
Robert van Rossum
1,940

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,190
Na de nipte nederlaag in de kwartfinale tegen Servië (10-11) begon Jong Oranje vrijdag aan de strijd om plek 5. Daarvoor…