Griekenland te sterk voor waterpolomannen

EK, Oranje Heren
Griekenland te sterk voor waterpolomannen

Ook na het tweede EK-duel is Nederland nog puntloos. Ditmaal werd er met 12-7 van Griekenland verloren. De Griekse schoten in de eerste periode waren de Nederlandse equipe te machtig. Vooral de schutter Angelos Vlachopoulos – met totaal zes treffers uit zeven doelpogingen – was dodelijk effectief.

Achteraf bezien maakten de Grieken in die periode het verschil. De 6-3 achterstand na één periode spelen bleef als een deken over de wedstrijd liggen. In de fase daarna had doelman Eelco Wagenaar steeds meer een antwoord en maakten de Nederlandse midvoors het de Griekse verdediging behoorlijk lastig, maar dichterbij kwam Nederland niet.

Vanaf de derde periode gingen de oranjemannen wat opportunistischer spelen, waarin de ploeg vaker schutter Robin Lindhout (zie foto) zocht. Daarmee kwam de ploeg van Robin van Galen wel tot enkele mogelijkheden, maar stonden ook paal en lat in de weg. De Grieken consolideerden en kwamen daarna niet meer in de problemen.

In de poule gaan Griekenland en Kroatië uitmaken wie zich rechtstreeks voor de kwartfinale plaatst. Voor de Oranjemannen rest een direct duel om plek drie tegen Turkije. De derde plek geeft recht op een kwalificatieduel voor de kwartfinale. Turkije verloor tot nu toe ook zijn twee duels, met 27-1 van Griekenland en 23-2 van Kroatië. Daarover lijkt Nederland zich dus geen zorgen te hoeven maken.

Woensdag 18 juli
Griekenland - Nederland 12-7
Periodestanden: 6-3, 3-2, 2-2, 1-0
Doelpuntenmakers Nederland: Pascal Janssen 2, Robin Lindhout 2, Sam van den Burg, Jorn Winkelhorst, Lars Gottemaker.

Eerdere uitslagen

Maandag 16 juli
Kroatië - Nederland 15-8
Periodestanden: 4-2, 3-1, 4-1, 4-4
Doelpuntenmakers Nederland: Robin Lindhout 3, Pascal Janssen, Milos Filipovic, Thomas Lucas, Sam van der Burg, Jorn Muller.

Foto Beeldboot/Gertjan Kooij.

De wedstrijd valt via twitter.com/waterpoloNL terug te lezen.

Lees ook

De Nederlandse waterpolomannen zijn voor het EKT ingedeeld in poule A met Litouwen, Polen en Portugal. Het toernooi vind…
1,855
Donderdag komen de Oranjedames op het EK in Split voor de vierde keer in actie. Roemenië is de tegenstander. Grote probl…
1,774