Moran Lindhout plaatst zich met Israël voor het EK

EK
Moran Lindhout plaatst zich met Israël voor het EK

Dat een waterpolocarrière soms een grote vlucht kan nemen, bewijst Moran Lindhout. Amper vier maanden geleden vertrok zij naar Israël. De oud-speelser van ZVL-1886 wilde altijd al in het buitenland spelen en met een Israëlische moeder was een overstap naar de Israëlische competitie extra speciaal. Maar daar bleef het niet bij. Vanwege haar dubbele nationaliteit kwam ze snel in het vizier van de bondscoach. En als klap op de vuurpijl plaatste ze zich afgelopen weekend met het nationale team voor het EK dat komende zomer in het Kroatische Split wordt gehouden.

“Super gaaf dat ik dit mag meemaken”, zegt de 20-jarige Lindhout vanuit Israël. Zondag keerde ze terug vanaf Malta waar het laatste EK-kwalificatietoernooi werd gespeeld. Lindhout won alle wedstrijden en voegde zich zo bij de twaalf landen die eind augustus aan het EK beginnen. “Ik had niet durven dromen dat het zo snel zou gaan. Eind november kwam ik hier aan om te gaan spelen voor Emek HaYarden, een relatief kleine club. Hanneke Slagter speelt hier ook en samen met een Hongaarse speelster trekken we het niveau nu goed omhoog.”

Ze bezorgde Emek HaYarden al een unieke ervaring door het team voor het eerst in de geschiedenis naar de bekerfinale te loodsen. Dat bleef niet onopgemerkt. De bondscoach nodigde haar uit voor een trainingssessie in het nationale zwemstadion, ze ging mee op trainingskamp naar Griekenland en verwierf uiteindelijk een plekje in het team. “Heel bijzonder natuurlijk. In Nederland heb ik nooit deel uitgemaakt van Jong Oranje en nu ga ik opeens naar het EK!”

Lindhout zette haar studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht stil voor dit avontuur. “Zo’n unieke kans krijg ik nooit meer. Ik hoef nog maar één jaar. Dat haal ik later wel in. Nu speel ik hier fulltime waterpolo. Eind mei is de competitie afgerond en begint een intensieve voorbereiding op het EK.” En Lindhout droomt voorzichtig verder. “Op het kwalificatietoernooi hebben we Frankrijk verslagen (13-10, red.). Daarmee tonen we aan dat we mee kunnen met de subtop. Op het afgelopen EK eindigde Frankrijk op de zevende plek. Wij willen ons nu ook in de top-8 nestelen en ons kwalificeren voor het WK. Maar eerst even genieten van dit succes!”

Beeld:
Moran Lindhout (10) maakt naam in Israël
LEES MEER OVER
2,265

Lees ook

De Nederlandse waterpolomannen zijn voor het EKT ingedeeld in poule A met Litouwen, Polen en Portugal. Het toernooi vind…
1,861
Donderdag komen de Oranjedames op het EK in Split voor de vierde keer in actie. Roemenië is de tegenstander. Grote probl…
1,782