Nieuwe LEN-scheidsrechters

EK
20 juli 2022
Nieuwe LEN-scheidsrechters

Nederland is drie internationale waterpoloscheidsrechters rijker. Marieke van den Berg (28), Ruben Sap (26) en Rik Evers (24) hebben de LEN Referee School doorlopen en zijn geslaagd voor hun examen. Zij kunnen vanaf nu door de LEN worden ingezet voor internationale wedstrijden in Europa.

De drie talentvolle scheidsrechters zijn de afgelopen twee seizoenen in Nederland intensief begeleid en gecoacht door ervaren Eredivisiescheidsrechters. Daarna volgden ze de LEN Referee School die dit jaar werd gehouden in Barcelona. Eind mei kregen Van den Berg, Sap en Evers veel theoretische kennis aangereikt door internationale topscheidsrechters (net gestopt of nog actief). Op 15 juli moesten ze theorie-examen doen en aansluitend drie dagen praktijkexamen tijdens de Spaanse juniorenkampioenschappen in Terrassa.

Met de drie aanwinsten heeft Nederland nu in totaal tien actieve internationale scheidsrechters. Diana Dutilh, Sander Gransjean, Erwin Schapers, Peter van der Loo, Michiel Zwart en Peter de Jong mogen zowel in LEN- als FINA-verband fluiten en Frans van Duijnen, Marieke van den Berg, Ruben Sap en Rik Evers staan op de LEN-lijst.

Op de foto v.l.n.r.: Rik Evers, Marieke van den Berg en Ruben Sap. 

Beeld:
LEES MEER OVER
1,738

Lees ook

31 augustus 2022
Donderdag komen de Oranjedames op het EK in Split voor de vierde keer in actie. Roemenië is de tegenstander. Grote probl…
1,626
07 maart 2022
Dat een waterpolocarrière soms een grote vlucht kan nemen, bewijst Moran Lindhout. Amper vier maanden geleden vertrok zi…
2,120