Nieuwe LEN-scheidsrechters

EK
Nieuwe LEN-scheidsrechters

Nederland is drie internationale waterpoloscheidsrechters rijker. Marieke van den Berg (28), Ruben Sap (26) en Rik Evers (24) hebben de LEN Referee School doorlopen en zijn geslaagd voor hun examen. Zij kunnen vanaf nu door de LEN worden ingezet voor internationale wedstrijden in Europa.

De drie talentvolle scheidsrechters zijn de afgelopen twee seizoenen in Nederland intensief begeleid en gecoacht door ervaren Eredivisiescheidsrechters. Daarna volgden ze de LEN Referee School die dit jaar werd gehouden in Barcelona. Eind mei kregen Van den Berg, Sap en Evers veel theoretische kennis aangereikt door internationale topscheidsrechters (net gestopt of nog actief). Op 15 juli moesten ze theorie-examen doen en aansluitend drie dagen praktijkexamen tijdens de Spaanse juniorenkampioenschappen in Terrassa.

Met de drie aanwinsten heeft Nederland nu in totaal tien actieve internationale scheidsrechters. Diana Dutilh, Sander Gransjean, Erwin Schapers, Peter van der Loo, Michiel Zwart en Peter de Jong mogen zowel in LEN- als FINA-verband fluiten en Frans van Duijnen, Marieke van den Berg, Ruben Sap en Rik Evers staan op de LEN-lijst.

Op de foto v.l.n.r.: Rik Evers, Marieke van den Berg en Ruben Sap. 

LEES MEER OVER
2,081

Lees ook

De Nederlandse waterpolomannen zijn voor het EKT ingedeeld in poule A met Litouwen, Polen en Portugal. Het toernooi vind…
1,861
Donderdag komen de Oranjedames op het EK in Split voor de vierde keer in actie. Roemenië is de tegenstander. Grote probl…
1,782