De Zijl wint titel na strafworpen

Eredivisie B-Jeugd jongens

De jongens van De Zijl hebben in de Eredivisie B-jeugd de landstitel opgeëist door de beslissingswedstrijd (best-of-3) met strafworpen te winnen van UZSC. In de eerste helft kwam de thuisploeg twee keer ruim op voorsprong (4-1 en 7-3), maar UZSC toonde karakter. In de tweede helft knokte de ploeg, gecoacht door Johan Aantjes, zich volledig terug in de wedstrijd. De apotheose was ongekend. Het duurde tot in de laatste minuut totdat UZSC voor de eerste keer naast De Zijl kwam. Het was Jesse de Boer die de 10-10 verzorgde. Maar in de laatste dertig seconden gebeurde er nog veel meer. Eerst schoot Lars van Nobelen de 11-10 tegen de touwen en leek de Leidse titel een feit, maar in de allerlaatste seconde scoorde Sebastian Hessels uit een overtalsituatie alsnog de gelijkmaker: 11-11.

Een behoorlijke domper voor De Zijl, want dat betekende dat net als een dag eerder strafworpen de beslissing moesten brengen. Toen won UZSC, dus psychologisch lag het voordeel bij de bezoekers. Maar nu hield Zijl-doelman Kevin Peters zijn goal een keer meer schoon en dat betekent dat de ploeg van Ruud Plouvier zich officieel kampioen van Nederland mag noemen.

Eredivisie B-jeugd jongens finale

Zondag 12 juni
De Zijl - UZSC: 11-11
Periodestanden: 4-3, 4-3, 2-2, 1-3
Doelpunten De Zijl: Sander Roels 4, Lars van Nobelen 3, Eric Verdoes, Job Smit, Dirk Stigter en Stan van Ruiten.
Doelpunten UZSC: Jesse de Boer 3, Joep de Jong 2, Taner Aydin 2, Gies Wijnhoven 2 en Sebastian Hessels 2.Klik voor GROOT

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Hans van Zeeland de nieuwe trainer-coach van de B-jongens van UZSC. Johan Aantje…
1,433
Zondag zijn op de slotdag van de Final Six de jongens van GZC Donk en de meisjes van Het Ravijn Nederlands kampioen gewo…