Eredivisie B-Jeugd: Jongens Het Ravijn landskampioen

Eredivisie B-Jeugd jongens
09 juni 2019
Eredivisie B-Jeugd: Jongens Het Ravijn landskampioen

De B-Jeugd van Het Ravijn heeft zich zaterdagavond in Ede gekroond tot landskampioen. De Nijverdalse ploeg, die de reguliere competitie als derde afsloot, was het ongenaakbaar geachte Polar Bears in twee spannende duels telkens één treffer voor. In 2017 veroverde Het Ravijn ook al de nationale titel.

De beide wedstrijden waren toonbeelden van veerkracht. In het eerste duel op vrijdagavond keek Polar Bears halverwege tegen een 11-5 achterstand aan, in de derde periode knokten de beren zich terug in de wedstrijd, en kwamen richting het einde zelfs op een 13-14 voorsprong. Toch was het de thuisploeg die won. In de slotfase scoorde de nu landskampioen nog twee keer en won verrassend met 15-14. 

Het tweede duel ging tot de lange pauze gelijk op met een 6-7 tussenstand. Daarna leek Polar Bears het tij te keren en sloot de derde periode af met een 14-11 voorsprong. Een Edese titel leek in de maak, maar Het Ravijn gaf zich nog niet gewonnen. Met zeven treffers in de laatste periode en drie van Polar Bears, wonnen de Nijverdallers opnieuw, dit keer met 15-14.

po%20bj_1.png

Zaterdag 8 juni
Polar Bears - Het Ravijn 17-18
Periodestanden: 3-4, 3-3, 8-4, 3-7
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jikke Tolsma 5, Lars ten Broek 5, Kas te Riele 2, Jullian Cornelisz 2, Timo Zittersteijn, Marnick Snel, Thomas van der Kraats.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bram van Leuteren 3, Yoran Loos 2, Emiel Wouters 2, Stan Hageman 2, Cas Legtenberg 2, Dean van Engel 2, Luuck van der Flier 2, Finn Kuypers, Thijmen Karel, Thomas Wouters.

Vrijdag 7 juni
Het Ravijn - Polar Bears 15-14
Periodestanden: 5-3, 5-2, 3-5, 2-4
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yoran Loos 4, Bram van Leuteren 4, Emiel Wouters 2, Stan Hageman 2, Finn Kuypers 2, Thijmen Karel.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lars ten Broek 4, Kas te Riele 3, Timo Zittersteijn 2, Jullian Cornelisz 2, Stan vd Brink, Marnick Snel, Jikke Tolsma.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 maart 2020
De wedstrijd bij de meisjes tussen Het Ravijn en Polar Bears werd gestaakt. Halverwege de eerste periode knapte er een l…
07 maart 2020
Tien wedstrijden dit weekend in de B-jeugd eredivisie. De speelronde bij de meisjes begint met PSV tegen ZV De Zaan en w…