Hans van Zeeland nieuwe coach UZSC BJ

Eredivisie B-Jeugd jongens
Hans van Zeeland nieuwe coach UZSC BJ

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Hans van Zeeland de nieuwe trainer-coach van de B-jongens van UZSC. Johan Aantjes blijft jeugdcoördinator.

Hans van Zeeland heeft een rijk waterpoloverleden. Als speler beleefde hij z’n hoogtepunt op de Olympische Spelen in 1976 in Montreal. Hij won er brons met het Nederlands team. In 1980 werd hij zesde op de Olympische Spelen in Moskou.

Als coach werd hij onder andere landskampioen met AZ&PC (het huidige ZPC Amersfoort). Daarna werd hij bondscoach van de Nederlandse heren waarmee hij in 1996 deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna was hij nog bij tal van clubs hoofdtrainer, waaronder AZC, Het Ravijn en ook al eerder bij UZSC waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen was hij coach van Swol 1894.

Beeld:
Hans van Zeeland (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,432

Lees ook

Zondag zijn op de slotdag van de Final Six de jongens van GZC Donk en de meisjes van Het Ravijn Nederlands kampioen gewo…
1,442
Na de eerste wedstrijden op zaterdag wordt vandaag bepaald wie Nederlands kampioen wordt bij de B-Jeugd. Bij de jongens…
1,410