Programma finale play-offs Eredivisie B-Jeugd

Eredivisie B-Jeugd jongens
07 juni 2019
Programma finale play-offs Eredivisie B-Jeugd

De laatste nog actieve bondscompetitie kent dit weekend haar laatste serie wedstrijden. In eerst Nijverdal en daarna Ede besluiten Het Ravijn en Polar Bears het seizoen 2018-2019, in strijd om de titel in de Eredivisie B-Jeugd. Beide clubs veroverden de prijs tot nu toe één keer en azen op een nieuwe. 

In de reguliere competitie steeg Polar Bears boven de rest van de ploegen uit. De ploeg eindigde ongeslagen bovenaan, alleen tegen Widex GZC Donk verspeelden de beren met een 8-8 gelijkspel de enige punten. In de halve finale van de play-offs werd vervolgens onverbiddelijk afgerekend met de Goudse club: 14-19 en 21-3 overwinningen brachten de Edese club in de finale. 

Tegenstander Het Ravijn staat voor de derde achtereenvolgende keer in de eindstrijd. Vorig jaar verloor de ploeg met 3-9 en 11-3 van UZSC, het jaar ervoor werd de titel wel veroverd dankzij 10-13 en 11-9 overwinningen op ZV De Zaan. De ploeg - met Jan Mensink als coach op de bank - schakelde dit seizoen in de halve finale ZVL-1886 uit, door net een doelpunt meer te scoren. Opvallend was dat de ploegen op de ranglijst negen punten scheelden. 

In de twee ontmoetingen dit seizoen was Polar Bears twee keer te sterk voor de Nijverdallers. 8-11 en 18-5 werd het maar liefst.

po%20bj_0.png

Vrijdag 7 juni
20.00 uur Het Ravijn - Polar Bears (scheidsrechters Pool en Evers)

Zaterdag 8 juni
16.00 uur Polar Bears - Het Ravijn (scheidsrechters Sap en De Goede)

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 juni 2019
De B-Jeugd van Het Ravijn heeft zich zaterdagavond in Ede gekroond tot landskampioen. De Nijverdalse ploeg, die de regul…
03 juni 2019
ZVL-1886 is voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen van de Eredivisie B-jeugd geworden. De Leidse ploeg veroverde…