Eredivisie B-Jeugd: een tussenbalans

Eredivisie B-Jeugd meisjes, Eredivisie B-Jeugd jongens
13 december 2018
Eredivisie B-Jeugd: een tussenbalans

Na de speelronde van afgelopen weekend zijn de B-Jeugd competities halverwege en gaan ze de welverdiende winterstop in. Op zondag 13 januari worden de eerste wedstrijden weer gespeeld. Dan in de hernieuwde indeling bij de B-Jeugd meisjes. Maar wat viel er allemaal op in die eerste seizoenshelft?

Betreft de meisjes waren er twee teams die er duidelijk bovenuit staken. In divisie A eindigde ZVL-1886 BM1 bovenaan met de volle buit uit alle tien de duels. Bovendien met een indrukwekkend doelsaldo van +127 met 177 gescoorde doelpunten. In divisie B zette ZV De Zaan - met evenals het maximaal aantal punten - daar doelcijfers van +161 tegenover, met maar liefst 194 doelpunten voor. Een gemiddelde van 19 treffers per wedstrijd. De Leidse en de Zaanse ploeg waren ook nog eens de finalisten van vorig seizoen. 

Ook vielen de goede prestaties van het tweede team van ZVL op. De BM2 eindigde als derde in divisie B, maar kan zich als tweede team niet plaatsen voor de kampioenspoule. Desondanks gaan ze wel als 'beste' ploeg naar de tweede poule. De kans is zomaar aanwezig dat ZVL de winst grijpt in beide competities.

Lichtpunten in debuutseizoen
Dit seizoen spelen Schuurman BZC en MNC Dordrecht voor het eerst mee in de landelijke B-Jeugd competitie. Ondanks grote nederlagen waren er ook lichtpunten voor de ploegen. Zo wist de Dordtse ploeg op de slotdag Het Ravijn te verslaan. Het devies luidt nu: "Bijtanken en de leerervaringen van de eerste helft verwerken op weg naar de herindeling", aldus BZC-coach Arie Rijneveld.  

B-Jeugd Jongens
In de B-Jeugd jongens is de terugval van UZSC opvallend. De lichting van vorig jaar won tot en met de winnende finalewedstrijd al haar duels. Dit seizoen pakte de ploeg nog geen punt. De tegenstander in die finale, Het Ravijn, blijft aardig op niveau. De ploeg sloot de eerste seizoenshelft af op de derde plek. 

Net als bij de meisjes bestaat de kans dat een vereniging in twee competities de winst pakt. In de Eredivisie B-Jeugd staat Polar Bears ongeslagen bovenaan. Hetzelfde geldt voor de eerste divisie, waarin de Edese ploeg een combinatieteam heeft met buurvereniging VZC.

Tot slot de topscorers na de eerste seizoenshelft. Met twee lijstaanvoerders die inmiddels een aardige voorsprong te pakken hebben. Opvallend is ook de plek van Anouk Vermeulen (Widex GZC Donk). Zij speelde slechts vijf wedstrijden mee.

Topscorers Eredivisie B-Jeugd Jongens*

 1. Lars ten Broek (Polar Bears) 42
 2. Bram van Leuteren (Het Ravijn) 29
 3. Jimmy Sjardijn (ZVL-1886) 28
 4. Mart van der Weijden (Widex GZC Donk) 26
 5. Jort van der Werve (ZPC Amersfoort/BZC Brandenburg) 22
 6. Tijs Schouwerwou (Widex GZC Donk) 22
 7. Timo Zittersteijn (Polar Bears) 21
 8. Yannick Aarts (Widex GZC Donk) 20
 9. Tim Ketelaars (ZV De Zaan) 20
 10. Stan Meijn (ZV De Zaan) 20

Topscorers Eredivisie B-Jeugd Meisjes*

 1. Sterre Bijkerk (ZVL-1886 BM1) 54
 2. Jessie van der Kamp (ZV De Zaan) 42
 3. Noa de Vries (Het Ravijn) 39
 4. Lotus Plugge (ZV De Zaan) 37
 5. Anna Pauli (ZVL-1886 BM2/BM1) 34
 6. Anouk Vermeulen (Widex GZC Donk) 32
 7. Lola van de Velde (ZV De Zaan) 31
 8. Yente De Zwaan (Widex GZC Donk) 29
 9. Ashley de Jong (Polar Bears) 29
 10. Sigrid Vleeshakker (ZV De Zaan) 26

*Op basis van Sportlink.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

05 oktober 2020
Zondagmiddag ging ook de Eredivisie B-Jeugd weer van start. In de meisjescompetitie pakte ZVL-1886 Tetteroo gelijk de ko…
03 oktober 2020
Ook de Eredivisie B-Jeugd gaat weer van start dit weekend. Dit seizoen zijn de competites onderverdeeld in één competiti…