Programma Eredivisie B-jeugd

Eredivisie B-Jeugd meisjes, Eredivisie B-Jeugd jongens
16 november 2018
Programma Eredivisie B-jeugd

In de Eredivisie B-Jeugd Meisjes A staat de topper tussen Polar Bears en ZVL-1886 op de rol. Dankzij een eerdere 13-11 overwinning gaat de Leidse ploeg momenteel aan de leiding. De berinnen zijn dus zeer gebaat bij een overwinning. Een nieuwe Leidse winst zal ervoor zorgen dat ZVL de ploeg is die voorlopig de lakens uit zal delen. Bij een Edese winst komen beide ploegen op achttien punten te staan.

Direct daaronder strijden ZV De Ham en PSV zondag om plek drie. Beide ploegen staan na zes wedstrijden op negen punten. De Ham won eerder in Eindhoven met 6-11. Het derde duel gaat tussen UZSC en Schuurman BZC. Bij een Utrechtse winst kan de ploeg aansluiting vinden bij De Ham en PSV. Eerder won UZSC met 4-18 in Borculo..

In divisie B gaat koploper ZV De Zaan op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, naaste achtervolger ZVL-1886 BM2 ontvangt MNC Dordrecht en tot slot volgt in Gouda het duel tussen Widex GZC Donk en Het Ravijn.

Een nieuwe topper
In de Eredivisie B-jeugd jongens volgt er na vorig weekend weer een nieuwe topper. Widex GZC Donk, dat vorig weekend met 17-14 verloor van Polar Bears, ontvangt in eigen bad ZVL-1886. De Leidse ploeg is samen met Polar Bears nog zonder puntverlies. ZV De Zaan zal met een schuin oog naar die uitslagen kijken. Als de Zaankanters zelf zondag winnen van MNC Dordrecht en GZC Donk verliest, wippen ze over de Goudse ploeg heen.

Herhaling finalestrijd
Vorig seizoen was UZSC - Het Ravijn een topper, dit jaar zijn ze vooralsnog veroordeeld tot het 'rechterrijtje'. Beide ploegen stonden vorig seizoen in de nationale finale, zondag ontmoeten ze elkaar als nummer negen en vijf in Utrecht. In Eindhoven volgt het duel tussen PSV en ZPC Amersfoort/BZC Brandenburg - de mogelijkheid voor beide ploegen om punten te pakken. PSV boekte vorige week een verrassende eerste overwinning op Het Ravijn. De combinatie Amersfoort/Brandenburg verzamelde tot dusver pas één punt.

In de Eerste divisie ontvangt Polar Bears/VZC BJ2 in eigen bad ZV De Ham/Het Y en treffen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort BJ2 en VZV Njord elkaar in Amersfoort.

Zondag 18 november

Eredivisie B-Jeugd Jongens
14.30 uur UZSC - Het Ravijn
14.35 uur PSV - ZPC Amersfoort/BZC Brandenburg
16.45 uur Widex GZC Donk - ZVL-1886
19.00 uur MNC Dordrecht - ZV De Zaan

Eredivisie B-Jeugd Meisjes

Divisie A
15.00 uur ZV De Ham - PSV
15.15 uur Polar Bears - ZVL-1186 BM1
18.35 uur UZSC - Schuurman BZC

Divisie B
14.30 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan
15.00 uur ZVL-1886 BM2 - MNC Dordrecht
15.15 uur Widex GZC Donk - Het Ravijn

Eerste Divisie B-Jeugd Jongens
15.45 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort BJ2 - VZV Njord
18.00 uur Polar Bears/VZC BJ2 - ZV De Ham/Het Y

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

05 oktober 2020
Zondagmiddag ging ook de Eredivisie B-Jeugd weer van start. In de meisjescompetitie pakte ZVL-1886 Tetteroo gelijk de ko…
03 oktober 2020
Ook de Eredivisie B-Jeugd gaat weer van start dit weekend. Dit seizoen zijn de competites onderverdeeld in één competiti…