Programma Eredivisie B-Jeugd

Eredivisie B-Jeugd meisjes, Eredivisie B-Jeugd jongens
09 december 2018
Programma Eredivisie B-Jeugd

De B-Jeugd meisjes gaan de laatste speelronde in voor de herverdeling na de winterstop. Dan zijn er eveneens twee poules van zes teams. De top drie uit poule A en B plaatst zich voor de kampioenspoule. De nummers vier t/m zes uit de poules worden ook samengevoegd. 

Wat rest er nog?
In poule A is de strijd gestreden. ZVL-1886 BM1 is de onbetwiste nummer één. Wanneer de ploeg zaterdag wint van Schuurman BZC eindigt de ploeg zonder puntverlies bovenaan. Bovendien waren de Leidsen al buiten bereik van de andere ploegen. Polar Bears staat na de winst van zaterdag op nummer drie PSV ‘vast’ op de twee plek. PSV is niet meer in te halen door de twee overige ploegen, UZSC en ZV De Ham die met Schuurman BZC meegaan naar de andere poule.

In poule B kan het zeker nog interessant worden. Dat komt met name doordat ZVL-1886 BM2 zich als tweede ploeg niet kan plaatsen voor de kampioenspoule. ZV De Zaan is al uit zicht als koploper. Widex GZC Donk gaat ook naar de kampioenspoule. Alleen is de vraag of dat als tweede of derde gaat. Daarachter liggen namelijk Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en Het Ravijn op de loer. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten. ZPC Amersfoort treft GZC Donk. Het Ravijn ontvangt nummer laatst MNC Dordrecht. 

Rekenmachine
Wint ZPC Amersfoort eindigt de ploeg als ‘tweede’ en GZC Donk als ‘derde’. Bij verlies van ZPC Amersfoort en winst van Het Ravijn eindigt Het Ravijn als ‘derde’ en GZC Donk als ‘tweede’. Bij winst van het Ravijn en een gelijkspel in Amersfoort wordt er naar onderling resultaat gekeken. Dat is in het voordeel van Het Ravijn (+1).

In de B-Jeugd Jongens zijn er vier wedstrijden. Het Ravijn speelt thuis tegen Polar Bears, PSV ontvangt MNC Dordrecht, in Amersfoort staan ZPC Amersfoort/BZC Brandenburg en Widex GZC Donk tegenover elkaar en tot slot volgt in Zaandam het treffen tussen ZV De Zaan en ZVL-1886. In de Eerste Divisie is er één wedstrijd: Polar Bears/VZC BJ2 - Waterpolo Den Haag.

Zondag 9 december
12.30 uur PSV - Polar Bears (scheidsrechters Nederlof en Van Boxtel)
15.30 uur Schuurman BZC - ZVL-1886 BM1 (scheidsrechters Greve en Tiemessen)
18.45 uur ZV De Ham - UZSC (scheidsrechters Kamps en Beentjes)

14.30 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Widex GZC Donk (scheidsrechters Heskes
15.25 uur Het Ravijn - MNC Dordrecht (scheidsrechters Weterings en Ottenhof)
17.15 uur ZV De Zaan - ZVL-1886 BM2 (scheidsrechters Bakker en Kombrink)

Zondag 9 december
14.00 uur Het Ravijn - Polar Bears (scheidsrechters Van Honschooten en Pool)
14.15 uur PSV - MNC Dordrecht (scheidsrechters Koning en Jansen)
17.30 uur ZPC Amersfoort/BZC Brandenburg - Widex GZC Donk (scheidsrechters Evers en Uleman)
18.45 uur ZV De Zaan - ZVL-1886 (scheidsrechters De Goede en Schoenmaker)

16.30 uur Polar Bears BJ2/VZC BJ2 - Waterpolo Den Haag (SG) (scheidsrechters Van der Spek)
 

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

05 oktober 2020
Zondagmiddag ging ook de Eredivisie B-Jeugd weer van start. In de meisjescompetitie pakte ZVL-1886 Tetteroo gelijk de ko…
03 oktober 2020
Ook de Eredivisie B-Jeugd gaat weer van start dit weekend. Dit seizoen zijn de competites onderverdeeld in één competiti…