Topscorers Eredivisie B en C

Eredivisie B-Jeugd meisjes, Eredivisie B-Jeugd jongens
Topscorers Eredivisie B en C

De play-offs en finales in de Eredivisie B en C staan voor de deur. De topscorers van de reguliere competities zijn hiermee bekend. Ondanks het feit dat de topscorers alleen kunnen schitteren dankzij het voorbereidende werk van al hun teamgenoten, zetten we ze hier toch even op een rijtje.

In de Eredivisie CM vond Carmen Renkers (foto boven) het vaakst het net. Zij ging zelfs over de honderd treffers heen. In de competitie eindigde zij met ZPC Amersfoort op de eerste plaats. Komend weekend hoopt zij in de Final-6 in de eigen Amerena voor de medailles te gaan. De twee ZPB’ers Esmee Ouwens en Isa Hofman volgen Renkers op gepaste afstand.

Bij de BM scoorden drie speelsters meer dan vijftig doelpunten. Luna van Hoff – wederom van ZPB H&L Productions – deed dat met 59 goals het vaakst. Esmee Kraaibeek (ZVL-1886 Center) en Maxiemme van der Kaaij (UZSC) scoorden respectievelijk 57 en 51 keer.

In de Eredivisie CJ was Jesse Bout van ZV De Zaan het meest productief. Hij scoorde 88 keer. Marcus van Straaten (De Ham) en Fabio Jukic (82) eindigden op de tweede en derde plek. Bouts clubgenoten Daan Ketelaars en Chris van den Dobbelsteen vielen een leeftijdsgroep hoger (in de BJ) op door hun vele goals. Met zijn 123 doelpunten steeg Ketelaars iedereen naar de kroon. Dat hij een talent is, blijkt ook wel uit het feit dat hij al meerdere keren met de hoofdmacht in de Eredivisie mee heeft gedaan. Ketelaars’ en Van den Dobbelsteens goals hadden een positieve invloed op de eindstand; ZV De Zaan sloot hun poule in de reguliere competitie af op de eerste plaats. 'Polar Bear' Alex Neuteboom sluit de top-3 af bij de BJ.

Topscorers Eredivisie CM
1 Carmen Renkers (ZPC Amersfoort): 102
2 Esmee Ouwens (ZPB H&L Productions): 76
3 Isa Hofman (ZPB H&L Productions): 67

Topscorers Eredivisie CJ
1 Jesse Bout (ZV De Zaan): 88
2 Marcus van Straaten (De Ham): 84
3 Fabio Jukic (PSV): 82

Topscorers Eredivisie BM
1 Luna van Hoff (ZPB H&L Productions): 59
2 Esmee Kraaibeek (ZVL-1886 Center): 57
3 Maxiemme van der Kaaij (UZSC): 51

Topscorers Eredivisie BJ
1 Daan Ketelaars (ZV De Zaan): 123
2 Chris van den Dobbelsteen (ZV De Zaan): 103
3 Alex Neuteboom (Polar Bears): 89

                          

Beeld:
Carmen Renkers scoorde 102 keer in de CM (foto: Robert van Rossum)
LEES MEER OVER
3,046

Lees ook

Zondag zijn op de slotdag van de Final Six de jongens van GZC Donk en de meisjes van Het Ravijn Nederlands kampioen gewo…
1,578
Na de eerste wedstrijden op zaterdag wordt vandaag bepaald wie Nederlands kampioen wordt bij de B-Jeugd. Bij de jongens…
1,461