Brigit Mulder nieuwe hoofdtrainer UZSC-dames

Eredivisie Dames, Clubnieuws
Brigit Mulder nieuwe hoofdtrainer UZSC-dames

Brigit Mulder (24) is met ingang van het seizoen 2022/2023 de hoofdtrainer van de damesselectie van UZSC. De ex-international won diverse prijzen met verschillende jeugdteams, kwam uit voor de Oranje A-selectie en speelde vier jaar in de Verenigde Staten. Momenteel is ze verbonden aan de Zwem- en Poloclub Nunspeet.

Brigit Mulder in reactie op haar aanstelling als hoofdtrainer van de UZSC-damesselectie: “Het is een eer om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van de damesselectie van UZSC. Ik zie ernaar uit om samen te mogen werken met Beatrix Fulop, die assistent-coach wordt, en Dagmar Genee die op de achtergrond betrokken zal blijven. Naast hun enorme kennis van waterpolo kennen zij de club en speelsters als geen ander. Het is een leuke, talentvolle, jonge ploeg en ik ben ervan overtuigd dat we samen kunnen groeien en mooie resultaten kunnen behalen.”

Andy Hoepelman, voorzitter UZSC: “Het bestuur is blij met de komst van Brigit. Als UZSC vinden we het belangrijk om jeugdig talent een kans te geven zich te ontplooien. Brigit heeft ons ervan overtuigd dat zij met haar talent, ervaring en ambitie een belangrijke rol kan spelen in de groei van onze damesselectie en de sportieve doelen die wij nastreven. Wij wensen haar dan ook veel succes. Gaarne wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Dagmar Genee, Bea Fulop en Bart Pol hartelijk te bedanken voor hun geweldige inzet en werk met Dames 1.”

Curriculum Brigit Mulder
Brigit Mulder kwam in Nederland uit voor Zwem- en Poloclub Nunspeet en Polar Bears. Ze speelde vier jaar in het damesteam van de University of California, Berkeley, in de Verenigde Staten waar ze ook management- & organisatiewetenschappen heeft gestudeerd. Vanaf haar twaalfde heeft Brigit alle Jong Oranje selecties doorlopen. Ze heeft o.a. goud gewonnen op het EJK in Den Haag in 2016 en brons op het WJK 2017 in Volos. Op haar achttiende debuteerde ze in de Oranje A-selectie en nam ze deel aan de World League Super Final in China in 2017. Daarnaast was ze teammanager en assistent-coach bij de Oranje meisjes o.15 in 2019. Op dit moment is ze actief als trainer/coach bij verschillende teams in Nunspeet. Dit varieert van de D-jeud (o.13) tot aan Heren 1.

Beeld:
Brigit Mulder
LEES MEER OVER
2,879

Lees ook

Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,444
Een persbericht van ZVL-1886Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jaco…