Coach Gerrit-Jan Schothans stopt bij UZSC

Eredivisie Dames, Clubnieuws
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
25 april 2020
Coach Gerrit-Jan Schothans stopt bij UZSC

Na vier seizoenen nemen UZSC en Gerrit-Jan Schothans afscheid van elkaar. Schothans besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. 

In het eerste seizoen van de samenwerking, 2016-2017, werd zowel het landskampioenschap als de beker en de Supercup gewonnen. De landstitel was de eerste van de dames voor UZSC sinds haar oprichting in 1945.  De jaren daarna is er een verjonging van dames 1 doorgevoerd. De Supercup werd wederom gewonnen. Steeds meer speelsters uit de eigen jeugd van UZSC haalden dames 1. 

Het laatste seizoen eindigde abrupt door de maatregelen omtrent het coronavirus. Op dat moment had dames 1 de halve finale van de beker, de eindfase en play off in de competitie en de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Europacup nog op het programma staan. Een voor Nederlandse begrippen unieke prestatie, het spelen van de LEN trophy final four (Europacup 2 finale) was aanstaande. 

Helaas zullen we nooit weten of UZSC een Europese prijs naar Utrecht had kunnen halen. De vereniging en de trainer kijken met trots terug op een mooie samenwerking. Beide gaan de komende tijd op zoek naar een nieuwe sportieve impuls voor het aankomende seizoen.

Bron: Persbericht UZSC

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
2,683

Reacties

Lees ook

10 juli 2020
Jessica Milicich, keepster van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam, komt de damesselectie van Het Ravijn verster…
1,783
07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
2,535