Coach Gerrit-Jan Schothans stopt bij UZSC

Eredivisie Dames, Clubnieuws
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Coach Gerrit-Jan Schothans stopt bij UZSC

Na vier seizoenen nemen UZSC en Gerrit-Jan Schothans afscheid van elkaar. Schothans besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. 

In het eerste seizoen van de samenwerking, 2016-2017, werd zowel het landskampioenschap als de beker en de Supercup gewonnen. De landstitel was de eerste van de dames voor UZSC sinds haar oprichting in 1945.  De jaren daarna is er een verjonging van dames 1 doorgevoerd. De Supercup werd wederom gewonnen. Steeds meer speelsters uit de eigen jeugd van UZSC haalden dames 1. 

Het laatste seizoen eindigde abrupt door de maatregelen omtrent het coronavirus. Op dat moment had dames 1 de halve finale van de beker, de eindfase en play off in de competitie en de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Europacup nog op het programma staan. Een voor Nederlandse begrippen unieke prestatie, het spelen van de LEN trophy final four (Europacup 2 finale) was aanstaande. 

Helaas zullen we nooit weten of UZSC een Europese prijs naar Utrecht had kunnen halen. De vereniging en de trainer kijken met trots terug op een mooie samenwerking. Beide gaan de komende tijd op zoek naar een nieuwe sportieve impuls voor het aankomende seizoen.

Bron: Persbericht UZSC

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
2,812

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,379