Evangelos Doudesis keert weer terug bij Polar Bears

Eredivisie Dames, Clubnieuws
Archief | Gunnink Fotografie
Evangelos Doudesis keert weer terug bij Polar Bears

Na een jaar afwezigheid gaat Evangelos Doudesis weer aan de slag in zijn oude rol als damescoach van Polar Bears. Doudesis nam na vorig seizoen afscheid om zich volledig te kunnen focussen op zijn functie als assistent-coach van de Nederlandse waterpolodames, in voorbereiding op kwalificatie van de Olympische Spelen in Tokio dit jaar.

Het coronavirus zorgde voor uitstel van de Spelen en het kwalificatietoernooi werd verplaatst naar januari volgend jaar. Voor aankomend seizoen zijn de plannen dusdanig opgezet dat Doudesis de begeleiding van beide teams kan combineren. Daarover hebben Doudesis, Polar Bears en de KNZB uitvoerig overleg gevoerd. 

Doudesis is de opvolger van de vorige maand vertrokken Alfred van Dorp, die het stokje van de Griek overnam. 

Tweede termijn van ‘Eva’
Zo begint ‘Eva’ – zoals hij liefkozend wordt genoemd - aan zijn tweede termijn als coach binnen de Edese club. Zijn eerste termijn was zeer succesvol. In vier seizoenen transformeerde hij de berinnen van hekkensluiter om tot een kampioensploeg. Onder zijn bewind bereikte de ploeg drie keer de nationale finale (één keer winst) en twee keer de bekerfinale (ook één keer winst). 

Doudesis staat naar eigen zeggen te trappelen om weer aan de slag te gaan. “Ik kan niet wachten om weer bezig te zijn met de club. Samen met jeugdtrainer Koen de Weerd willen we voor de continuïteit van het eerste team zorgen, door een stevig programma voor talentontwikkeling in de leeftijden tussen 13-17 jaar op te zetten.”

Dat streven past precies in het straatje waarom Saskia Moolhuijzen, vicevoorzitter en topsportcoördinator dames van Polar Bears, blij is met de terugkeer van Doudesis. “Vooral omdat we een hele talentvolle groep jonge meiden hebben, die zich onder Eva kunnen doorontwikkelen.”

Volgens André Cats, technisch directeur van de zwembond, snijdt het mes zich aan twee kanten. “Binnen de visie van de KNZB bestaat de mogelijkheid om coachtaken bij nationale teams en club te combineren, mits er goede afspraken tussen alle partijen zijn gemaakt. Met Polar Bears hebben we voor komend seizoen een goede afstemming gevonden. Het mes snijdt zich aan twee kanten: Eva doet meer coachervaring op en daarmee is zowel de club als de KNZB geholpen.”

Brandende ambities
Doudesis: “Ik ben gelukkig met deze stap, dat zegt alles over hoe mijn gevoel nu is. De komende periode zullen we de trainingen weer gaan oppakken. Als alles goed gaat met de protocollen die zijn opgesteld, kunnen we vier keer in de week gaan trainen.” 

Ook zijn ambities steekt hij niet onder stoelen of banken. “Mijn droom is om in 2023 een van de beste teams van Europa te zijn, met mij of iemand anders op de bank, maar met eigen speelsters en in onze eigen stijl. Ik ben ervan overtuigd dat dit met de steun van genoeg sponsoren mogelijk is. Daar moet een hoop voor gebeuren, maar ik weet zeker dat het kan.”

Er was meer goed nieuws voor Polar Bears. Vorige week gingen de eerste zwemtrainingen weer van start. In samenwerking met de thuisbasis Zwembad De Peppel zijn er in de afgelopen weken uitvoerige protocollen opgesteld zodat alle teams weer te water kunnen gaan.

Bron: Persbericht Polar Bears

Beeld:
Archief | Gunnink Fotografie
2,065

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,379