Het Ravijn haalt keepster Nieuw-Zeeland binnen

Eredivisie Dames, Clubnieuws
Jessica Milicich.
Het Ravijn haalt keepster Nieuw-Zeeland binnen

Jessica Milicich, keepster van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam, komt de damesselectie van Het Ravijn versterken. Milicich gaat het spelen in de Nederlandse eredivisie combineren met haar voorbereidingen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat in januari 2021 in Italië plaatsvindt en waar Nieuw-Zeeland zich voor Tokio hoopt te kwalificeren.

Milicich (25) is een keepster met een lange internationale staat van dienst. In Nieuw-Zeeland speelde ze in haar woonplaats Auckland voor Marist Magic in de nationale competitie. In 2016 debuteerde ze in Team NZ op het OKT dat in Gouda werd gehouden. Jessica heeft als aanvoerster van het nationaal team de afgelopen jaren meerdere FINA Intercontinental World League rondes gespeeld en de wereldkampioenschappen van 2017 en 2019 meegemaakt.

In de afgelopen jaren heeft Milicich haar actieve sportcarrière gecombineerd met de studie ‘Sport and Recreation’ aan de Universiteit van Auckland. Ze heeft recent haar master afgerond en dat vond ze een goed moment om te onderzoeken of ze haar sportieve activiteiten in Europa kan voortzetten. In Nijverdal zal ze naast trainen met en spelen in de damesselectie ook keeperstraining geven en een meisjesteam coachen. Daarnaast zal ze zich voor dit seizoen als (keepers)trainster verbinden aan de waterpoloschool van het CSE in Zwolle, waar ze naast hoofdtrainer Zeno Reuten ook de meisjesgroep onder haar hoede krijgt.

Zelf zegt Milicich over haar keuze voor Het Ravijn: "Ik had altijd de wens om mezelf uit de dagen en in het buitenland te gaan spelen, dus de kans om voor het Ravijn uit te komen in een van de sterkste competities, sluit daar goed bij aan. Nederland heeft traditiegetrouw sterke schutters, dus ik kijk ernaar uit om te zien hoe mijn spel zich zal ontwikkelen in een nieuwe omgeving. Als international van Nieuw-Zeeland ben ik bezig om plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen. De aankomende periode in Nederland zal voor mij cruciaal zijn om dat te bewerkstelligen. Het Ravijn heeft een goed programma dus ik heb er vertrouwen in dat ik op mijn allerbeste niveau kan presteren."

Hoofdtrainer Wicher Diallo is bijzonder blij met de komst van Milicich: “Met Jessica in onze selectie hebben we een mooie mix van ervaring en jonge krachten in de ploeg. Met haar hebben we een goede sluitpost, die met haar internationale ervaring onze jonge keepsters veel kan bijbrengen.”

Bron: Persbericht Het Ravijn

Beeld:
Jessica Milicich.
LEES MEER OVER
2,008

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,172