Hongaarse versterking én rentree oude bekende voor dames ZVL-1886 Tetteroo

Eredivisie Dames, Clubnieuws
06 juli 2020
Hongaarse versterking én rentree oude bekende voor dames ZVL-1886 Tetteroo

De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vályi. Met Vályi halen de Leidsen een zeer ervaren speelster in huis: ze won de Hongaarse landstitel en beker met Eger (2013), veroverde de LEN Trophy met Dunaújváros (2018) en eindigde de afgelopen 10 jaar structureel bij de top 3 in de Hongaarse competitie. 

Vályi komt over van topclub Eger, waar ze het afgelopen seizoen aanvoerder was. Bij ZVL-1886 komt de Hongaarse een oude bekende tegen in Hanneke Slagter (26), die na lang blessureleed haar rentree in de Leidse hoofdmacht gaat maken. De twee speelden samen bij Dunaújváros. Vályi: "Ik hou van uitdagingen en daar hoort dit avontuur zeker bij. Ook ben ik heel benieuwd naar de toch andere speelstijl dan die ik gewend ben in Hongarije. En ik heb heel veel zin om weer met Hanneke samen te spelen."

Naast de komst van Vályi en de rentree van Hanneke Slagter vinden jeugdinternationals Nikki Meijer, Lizzy Terpstra, Renee de Kleer, Anna Pauli en Mathilde Voorvelt definitief aansluiting met het eerste team. Coach Iefke van Belkum: "Ik ben heel enthousiast over de komst van Fanny én de comeback van Hanneke. Dat was de ervaring die ik nog miste in de ploeg. In combinatie met alle jonge talenten die doorstromen gaan we een mooi seizoen tegemoet."

De 29-jarige Marianne de Groot, die veertien seizoenen in het eerste team speelde en bij alle gewonnen prijzen betrokken was, stopt en wordt assistent-coach van Iefke van Belkum. Ook international Rozanne Voorvelt (19) is er niet meer bij, zij vertrekt naar het Spaanse Sant Andreu. 

Bron: Persbericht ZVL-1886 Tetteroo

Beeld:
Fanny Vályi.
LEES MEER OVER
1,776

Reacties

Lees ook

19 december 2020
De kogel is door de kerk. Het hoogste niveau binnen het waterpolo maakt een herstart op 23 januari. Met het bekertoernoo…
3,006
16 december 2020
Hoewel de zwembaden als gevolg van de strenge lockdown weer dicht zijn, is er toch een reële kans dat de Eredivisie wate…