Iris Wolves verdient droomtransfer naar Spaanse topclub

Eredivisie Dames, Clubnieuws
Iris Wolves na de bekerwinst in 2019 | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Iris Wolves verdient droomtransfer naar Spaanse topclub

Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-jarige midvoor, die drie jaar geleden haar debuut maakte voor het Nederlands team, is een van de acht internationals die de stap naar het buitenland maakt. 

Vanzelfsprekend is Wolves in de wolken met de overstap. “Het is heel snel gegaan. Ik werd benaderd door de aanvoerder van Mediterrani waarmee ik een aantal gesprekken heb gehad en daarna ook met de coach. Ik was gelijk enthousiast. Het team, de plannen, het sprak me allemaal, dus we waren het snel eens.”

Het totale plaatje klopt voor Wolves. Wonen in Barcelona, acteren op topniveau en: Europa Cup spelen. Mediterrani, elfvoudig Spaans kampioen, sloot de competitie af als nummer twee toen de competitie werd beëindigd vanwege corona. “Ik had een overstap eigenlijk niet meer verwacht. Ik dacht dat vanwege corona het overstappen moeilijk zou zijn, maar toch kwam er in één keer schot in met meer speelsters die gingen.” 

‘Laatbloeier’
Wolves kreeg het predicaat ‘laatbloeier’. In twee jaar tijd maakte ze haar debuut voor het Nederlands team, werd lands-, beker-, en Europees kampioen en nu is daar een persoonlijke transfer. Hoewel dat laatste geen vereiste was. “Het was voor mezelf niet dat ik weg moest, maar ik denk dat ik nu wel sneller extra stappen kan zetten. En met de enige onzekerheid die er nog heerst kan ik er maar beter een super seizoen van maken. Ik ben gewoon ontzettend blij!”

Wolves begon met waterpoloën bij Auqapoldro in Apeldoorn en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Polar Bears, waar ze tot op heden altijd voor speelde. In 2018 veroverde ze het landskampioenschap en in 2019 de nationale beker. “Ik ga het naar de club gaan echt wel missen. Inmiddels zit ik er al zo lang. Maar komend seizoen moet ik tussendoor ook wel weer een paar keer terug voor het Nederlands team.”

Voorbeeldfunctie
Evangelos Doudesis, coach van Polar Bears en assistent-coach van de waterpolodames, is trots. “Het was dankbaar om Iris de afgelopen vier seizoenen te coachen. In de afgelopen tijd is ze uitgegroeid tot een van de beste midvoors in Europa en ik denk dan ook dat ze klaar is voor een nieuwe uitdaging. Wij zullen haar als persoon en voorbeeldfunctie missen binnen de club, maar zijn vooral heel trots.” 

Bron: Persbericht Polar Bears

Beeld:
Iris Wolves na de bekerwinst in 2019 | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
2,904

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,170