Joachim de Ruijsscher nieuwe trainer dames UZSC

Eredivisie Dames, Clubnieuws
05 juni 2020
Joachim de Ruijsscher nieuwe trainer dames UZSC

Joachim de Ruijsscher wordt met ingang van seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer en coach van Dames 1. De Ruijsscher volgt Gerrit-Jan Schothans op. 

De Ruijsscher, die als eredivisiespeler uitkwam voor onder andere de Zijl en AZC, heeft inmiddels al jaren ervaring als coach in de eredivisie. Als eerste (en enige) coach won hij in het seizoen ‘ 16-’17 de triple met de heren van UZSC. In dat seizoen werden zij landskampioen en wonnen zowel de Supercup als de Manmeer-cup. 

“Ik heb veel zin om weer bij UZSC aan de slag te gaan. Na de successen die ik heb mogen vieren met de heren een aantal jaren geleden, ben ik blij nu de uitdaging aan te mogen gaan bij de dames. UZSC is een mooie en grote vereniging waarbij het sociale karakter binnen een topsportklimaat mij altijd heeft aangesproken.” 

Anders zal het in het begin wel even zijn, want de Ruijsscher heeft zich tot nu altijdvgericht op het trainen van herenteams. “Ik heb al ervaring in het coachen van verschillende teams, dit wordt de eerste keer dat ik een damesteam ga coachen. Daar zit ook meteen de uitdaging voor mij. Ik kijk uit naar de dynamiek bij de dames!” 

Het bestuur van UZSC is blij dat de Ruijsscher terugkomt naar de club. Zij zien hem als de perfecte kandidaat om aan de slag te gaan bij de dames. “De samenwerking met Joachim bij de heren is destijds goed bevallen en we zien in Joachim de coach die dit team naar een hoger niveau kan laten doorgroeien.” 

De Ruijsscher, die kort geleden vader werd, geeft aan dat uitdaging bij UZSC hem op persoonlijk niveau ook goed uitkomt. “Mijn gezin en ik verhuizen eind juli naar Utrecht. Het coachen bij UZSC is voor mij een mooie verbinding met de stad en krijgt daardoor een persoonlijk karakter. Ik kijk er naar uit om een begin te maken aan het seizoen!” 

Bron: Persbericht UZSC

Beeld:
Archief | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
1,529

Reacties

Lees ook

11 oktober 2020
De tweede speelronde in de eredivisie heren was normaal gesproken voor vier teams de eerste. Nadat vorige week twee duel…
10 oktober 2020
Nu de wedstrijden dit weekend zonder publiek worden gespeeld, hebben diverse clubs in allerijl livestreams opgezet om er…
2,851