Nina ten Broek maakt overstap naar Italië

Eredivisie Dames, Clubnieuws
Nina ten Broek in actie namens Nederland | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
03 augustus 2019
Nina ten Broek maakt overstap naar Italië

Nina ten Broek verruilt komend seizoen Polar Bears voor de Italiaanse Serie A-club Rari Nantes Florentia. De net 18 jaar geworden Ten Broek kon naar meerdere buitenlandse clubs, maar koos vooral voor Florence vanwege de komst van Aleksandra Cotti als nieuwe trainer. De oud-international won met Italië zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en gaat nu bij haar oude club aan de slag als trainer/coach. In de staf van Rari Nantes is ook Elena Gigli als keeperstrainer actief. Zij won goud op de Olympische Spelen van Athene. 

Voor Ten Broek, die op 16-jarige leeftijd al haar debuut in Oranje maakte, is het een bewuste keuze om komend seizoen in het buitenland te gaan spelen. “Na het behalen van mijn VWO-diploma zocht ik een nieuwe uitdaging om mijzelf als speelster verder te ontwikkelen met het oog op de Olympische Spelen van Parijs. Daar wil ik bij zijn. ‘Tokio’ komt voor mij nog te vroeg. Door in een andere cultuur mijn sport te gaan beleven, ga ik proberen eruit te halen wat erin zit. Een andere aanpak, focus op alleen waterpolo, nieuwe spelsystemen en vooral een nieuwe omgeving zijn belangrijke argumenten om deze stap te gaan zetten. Ik heb de afgelopen jaren in Nederland enorm veel geleerd en heel veel vertrouwen gekregen van mijn coach bij Polar Bears Evangelos Doudesis en van Arno Havenga bij het Nederlands team. Ik ga mijn teamgenoten bij Polar Bears enorm missen, maar daar kom ik uiteindelijk zeker weer terug! Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur.” 

Nina ten Broek speelt van 7 tot en met 15 september eerst nog met Jong Oranje onder de 20 het WJK in Madeira (Portugal) en meldt zich daarna in Florence. De Italiaanse competitie gaat begin oktober van start. 

Beeld:
Nina ten Broek in actie namens Nederland | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
2,971

Reacties

Lees ook

15 januari 2022
Het had een complete herstart van de Eredivisie moeten zijn, maar Corona gooide flink roet in het eten. Van de twaalf ge…
2,057
08 januari 2022
De dames van Polar Bears en PSV trapten het nieuwe jaar af in de Eredivisie. De ploeg uit Ede won, al was het niet overt…
1,169