Programma KNZB Bekerfinales

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren, KNZB-Beker
05 mei 2022
Programma KNZB Bekerfinales

Zondag is het Hofbad in Den Haag het decor van de KNZB Bekerfinales. Winnen de dames van Polar Bears ‘de dubbel’ of neemt ZV De Zaan revanche? En prolongeert UZSC bij de heren de cup of winnen de heren van De Zaan hun eerste hoofdprijs?

De bekerfinale bij de dames is een herhaling van de finale om de landstitel van eind maart. Toen werd de ploeg uit Ede overtuigend kampioen. In het beslissingsduel werd het nota bene 11-2 voor de ploeg van Koen de Weerd. ZV De Zaan zal er daarom alles aan doen om die off-day uit te wissen. In de kwartfinale versloeg de ploeg uit Zaandam Het Ravijn en in de halve finale werd afgerekend met ZVL-1886 Center. Polar Bears liet in de ‘road to Den Haag’ respectievelijk PSV en UZSC achter zich.

Om half vijf is het vervolgens de beurt aan de heren. UZSC stond vorige week op uit de dood door in de uitwedstrijd in Nijverdal de thuisnederlaag van een dag eerder tegen Het Ravijn goed te maken. ZV De Zaan was met uitstekend spel beter dan AZC. Zondag zijn de Zaankanters ook licht favoriet. De ploeg van Andreas Miralis presteerde iets beter in de competitie en won twee keer (nipt) van de Utrechtse opponent (8-10 en 6-5). Aan de andere kant is dit pas het moment waarop de prijzen worden verdeeld en UZSC heeft meer ervaring met het spelen van finales. Dus ook hier mag een mooie wedstrijd worden verwacht.

Nog geen kaartje? Bestel ‘m hier!     

KNZB Bekerfinales

Zondag 8 mei

Dames
14:00 uur ZV De Zaan - Polar Bears | livestream
Scheidsrechters: Schapers en Dutilh-Dumas

Heren               
16:30 uur UZSC – ZV De Zaan | livestream
Scheidsrechters: Hinds en Zwart

Beeld:
Het Hofbad organiseert al vele jaren op rij de finales (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,357

Lees ook

25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…
13 mei 2023
De landstitel bij de vrouwen is voor ZV De Zaan. GZC Donk werd zaterdag in Zaandam met 13-9 verslagen. Daarmee kwam de s…
1,213