Arena sponsor van nieuwe bal Eredivisie waterpolo

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
31 januari 2019
Arena sponsor van nieuwe bal Eredivisie waterpolo

Alle wedstrijden in de Eredivisie Waterpolo worden vanaf seizoen 2019-2020 gespeeld met dezelfde bal. KNZB-sponsor Arena stelt hiervoor de komende vijf jaar jaarlijks 250 ballen beschikbaar aan de eredivisieteams, zowel de heren als de dames. Ook de B- en C-eredivisie gaat met dezelfde bal spelen. Het ontwerp van de bal moet nog worden gekozen. Het (waterpoloënde) publiek kan de komende weken haar voorkeur uitspreken voor één van vijf geselecteerde ontwerpen, waarna een deskundige jury het uiteindelijke ontwerp kiest.

‘’Dat de hele eredivisie met dezelfde bal gaat spelen, is een prachtige ontwikkeling waarmee we het waterpolo in Nederland verder professionaliseren’’, zegt Jack Weber, voorzitter van de Waterpolo Federatie Nederland (WFN). ‘’Arena staat voor een eerlijke sport en deze overeenkomst draagt bij aan een eerlijker verloop van de eredivisiecompetitie, maar ook aan een professionele uitstraling van de Nederlandse top waterpolocompetities’’, vult Robin Wijgers namens Arena aan.

Het spelen met een en dezelfde bal in de Nederlandse competitie is al langer een wens van de WFN. In vele competities wereldwijd is dit al langer gebruikelijk. Zo is er een speciale bal voor FINA-competities als de World League en ook op het EK afgelopen zomer in Barcelona was de speciaal voor het toernooi ontworpen bal duidelijk herkenbaar. Met het spelen met dezelfde bal wordt sportieve gelijkheid bereikt en wordt de herkenbaarheid van de bal en daarmee de competitie vergroot.

Met het tekenen van de overeenkomst met Arena is de eerste stap gezet, maar het ontwerp moet nog worden gekozen. Arena en de KNZB hebben samen een aantal ontwerpen gemaakt. De komende twee weken kan het publiek op social media aangeven welk ontwerp de voorkeur geniet. Een jury onder voorzitterschap van WFN-voorzitter Jack Weber kiest uiteindelijk het winnende ontwerp. De jury bestaat verder uit Nederlands team aanvoerder Ruud van der Horst namens de spelers, Anton Bervoets namens de officials, fotograaf Gertjan Kooij namens de media en Robin Wijgers namens Arena.

Eind februari wordt het definitieve design bekendgemaakt en in productie genomen. Ruim voor de start van het nieuwe seizoen zullen de ballen aan alle eredivisieverenigingen ter beschikking worden gesteld. Tevens kunnen zowel individuen als verenigingen deze ballen tegen een aantrekkelijke prijs bestellen via de KNZB-webshop, zodat iedere waterpoloër de kans krijgt om te spelen met de officiële bal van de Nederlandse eredivisie.

Bron: Persbericht KNZB

Beeld:
KNZB
LEES MEER OVER
1,566

Reacties

Lees ook

03 augustus 2019
Nina ten Broek verruilt komend seizoen Polar Bears voor de Italiaanse Serie A-club Rari Nantes Florentia. De net 18 jaar…
2,584
15 juli 2019
Het ‘keepersprobleem’ dat bij de Edese club ontstond na het vertrek van reservekeepster Sacha Kimenai en de aanstaande a…
1,624