Competitieleider Ilse Sindorf: ‘We moeten realistisch zijn, gezondheid is het allerbelangrijkste’

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
24 maart 2020
Competitieleider Ilse Sindorf: ‘We moeten realistisch zijn, gezondheid is het allerbelangrijkste’

Maandagavond was het besluit daar. Na aankondiging van de nieuwe maatregelen van het kabinet werd door de KNZB besloten om alle competities van het huidige seizoen te stoppen. Daarmee kwam een abrupt einde aan het waterpoloseizoen 2019-2020. 

De komende twee weken gaat de zwembond verder in beraad wat het besluit precies betekent voor de lopende competities. Op het besluit wat er met de huidige ranglijsten gaat gebeuren wil competitieleider Ilse Sindorf nog niet vooruitlopen. “De komende twee weken nemen we de tijd om alle scenario’s door te nemen. Daarbij houden we alle opties open.”

De competities waren op weg richting de climax. De halve finales van zowel de KNZB-beker als de ManMeer!-Cup stonden op het programma en in vrijwel alle competities binnen Nederland waren er nog zo’n drie wedstrijden te spelen. 

Seizoen schrappen of behouden?
Het seizoen schrappen en volgend seizoen ‘opnieuw’ beginnen behoort dus tot de mogelijkheden, evenals om de huidige ranglijst als eindstand te beschouwen. “Dat soort vragen, daar gaan we het over hebben. We zullen net als in de afgelopen tijd alles in kaart proberen te brengen.”

In de weken sinds het besluit om de competities stil te leggen heeft de bond zich vooral gericht om passende maatregelen te nemen en verschillende scenario’s klaar te hebben om door te spelen. “We hebben alles op een rij gezet. Wat is er allemaal nog? Hoeveel wedstrijden moeten er nog gespeeld worden? Wat zijn geschikte speeldata? Kan er in de zwembaden gespeeld worden? Maar we moeten realistisch zijn. Vanaf het begin was duidelijk dat de situatie ernstig is. De gezondheid van iedereen is het allerbelangrijkste. Bovendien geeft dit ook duidelijkheid zodat sporters niet worden gedwongen om risico te lopen.”

Statement
Een plan om het seizoen af te maken bestond er zeker. “De meeste teams hoefden nog maar drie wedstrijden te spelen en in mei waren er een aantal vrije weekenden. Maar met dit besluit willen we ook een statement afgeven.” Sindorf wijst daarbij ook naar de boodschap die voetbalbondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman gaven. “Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op. De maatregelen zijn balen, maar vallen volledig in het niet bij de actualiteit van het coronavirus.”

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

26 april 2021
Donderdag 22 April: Eredivisie heren: ZPB H&L Productions - SVH (15-8) Periodestanden: 6-1, 10-4, 12-5, 15-8 Doelpu…
1,084
22 april 2021
Het volledig wedstrijdoverzicht en de livestreams vind je hieronder: Zaterdag 24 April: Eredivisie dames Play-Off…
2,511